Jaume Ciurana assisteix a la presentació de ‘Salvadoriana, el gabinet de curiositats de Barcelona’ a l’Institut Botànic : Servei de Premsa

Jaume Ciurana assisteix a la presentació de ‘Salvadoriana, el gabinet de curiositats de Barcelona’ a l’Institut Botànic

16/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns 19 de maig, a les 12:30 hores, es presentarà en roda de premsa a l’Institut Botànic de Barcelona (Passeig del Migdia, s/n, Parc de Montjuïc), la nova exposició temporal ‘Salvadoriana, el gabinet de curiositats de Barcelona’. Aquesta mostra forma part del programa d’ actes de commemoració del Tricentenari BCN.

A l’acte hi assistiran el tinent d’Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el director de l’Institut Botànic de Barcelona, Valentí Rull; la directora del Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Anna Omedes; el comissari del Tricentenari BCN, Toni Soler i el comissari de l’exposició, Pepe Pardo.

‘Salvadoriana’és un cicle d’activitats que redescobreix un tresor únic i desconegut del patrimoni científic de Barcelona: el gabinet de curiositats de la família Salvador. El cicle s’inicia amb una exposició que mostra les col·leccions i recrea l’activitat científica d’aquesta brillant nissaga d’apotecaris i naturalistes que al llarg de sis generacions va mantenir un gabinet de curiositats a la rebotiga de la seva farmàcia del carrer Ample.

L’Institut Botànic de Barcelona i El Museu de Ciències Naturals de Barcelona organitzen aquesta exposició, que junt amb tertúlies i conferències, posa a l’abast del públic un gabinet únic que va situar Barcelona com un dels referents del cultiu de les ciències naturals a Europa.

 

Institut Botànic de Barcelona. Passeig del Migdia, s/n, (Parc de Montjuïc)

L’Institut Botànic de Barcelona està situat dins del recinte del Jardí Botànic de Barcelona. També s’hi pot accedir per: Carrer Dr. Font i Quer, 2 ( Parc de Montjuïc).





Paraules clau

salvadoriana/ tricentenari/