Horta-Guinardó amplia i millora les instal·lacions de la Biblioteca de Montbau : Servei de Premsa

Horta-Guinardó amplia i millora les instal·lacions de la Biblioteca de Montbau

18/05/2014

Amb una inversió de més de 1.237.000 euros, el districte d’Horta-Guinardó iniciarà el proper mes de juny les obres d’ampliació i millora de les instal·lacions de la Biblioteca de Montbau.

L’objecte del projecte és la millora de la biblioteca existent i la seva ampliació gràcies a l’addició i rehabilitació d’un mòdul d’aproximadament 141 m2 i la construcció d’un nou cos de 167 m2 en el pati existent entre ambdós edificis

Aquesta actuació permetrà ampliar l’espai actual de l’equipament passant dels 539 m2 actuals a 842 m2, el que significa un augment d’un 36% més d’espai. Els objectius bàsics d’aquesta actuació són millorar les condicions funcionals i de confort de la biblioteca i optimitzar al màxim tant la superfície d’ampliació com la distribució de la biblioteca resultant per tal d’aconseguir una millora substancial en el seu funcionament i oferta de serveis.

Francina Vila, regidora del Districte, ha destacat que la millora d’aquesta biblioteca estava prevista en el full de ruta del districte, “és un compromís que vam prendre des del primer moment sota la premissa de fer de l’educació i la cultura un factor clau de benestar i èxit. Aquest objectiu passa per tenir uns equipaments de qualitat que s’adeqüin a les necessitats dels usuaris i puguin fer front als reptes actuals”.

Les principals actuacions de millora a l’àmbit de biblioteca existent són: adequació de la distribució per tal d’eliminar duplicitats d’ús amb aquelles àrees que ara es traslladaran a l’àmbit d’ampliació i optimitzar la funcionalitat de la superfície resultant; millores en l’accessibilitat, millores en l’aïllament tèrmic i els tancaments; rehabilitació de cobertes; nova solera i paviment; renovació de les instal·lacions per tal d’adequar-les als requeriments actuals i a la nova superfície de la biblioteca resultant.

També es substituirà l’accés principal de la Biblioteca (actualment situat al c/ Àngel Marquès) per un nou accés a peu a través del jardí de la cantonada del c/ de l’Arquitectura. Es mantindrà l’accés secundari existent situat a l’extrem oposat pel c/Àngel Marquès com a sortida d’emergència i per accedir independentment a la sala polivalent fora d’horari de biblioteca.

Pel que fa a l’aspecte funcional de l’equipament, es potenciarà l’organització de l’espai en forma d’espina a la qual s’accedirà des d’un dels seus extrems. Els diversos àmbits temàtics s’articularan a banda i banda del corredor central. Es col·locarà un mostrador central situat en l’àmbit de la nova ampliació i vinculat al corredor central que permetrà el control de tota la biblioteca des d’un únic punt. Es traslladarà l’àrea infantil a una posició més central, el que suposa un increment de superfície i una major visibilitat d’aquest espai i permet també la seva vinculació amb el pati possibilitant així la realització d’activitats a l’aire lliure.

L’espai antigament ocupat per l’àrea infantil passarà a ser ocupat per la sala polivalent. Es crearà un nou mòdul de lavabos en l’àmbit d’ampliació i es mantindrà un dels grups de lavabos existents, per tal de fer possible l’ús puntual de la sala polivalent de manera independent a la resta de l’equipament.

Vila també ha recordat que el districte ja va fer obres de millora a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda amb una inversió de gairebé 289.000 euros, “una mostra del compromís municipal per l’educació i la cultura de proximitat, que són dos eixos bàsics per al bon desenvolupament de les ciutats i una aposta de futur”.



Compartiu aquest contingut