Les Corts acull el 10è Concurs Internacional de Música per a intèrprets de música clàssica entre 18 i 35 anys : Servei de Premsa

Les Corts acull el 10è Concurs Internacional de Música per a intèrprets de música clàssica entre 18 i 35 anys

19/05/2014

El districte de les Corts acull enguany la desena edició del Concurs Internacional de Música, un certamen obert a tots els intèrprets de música clàssica d’entre 18 i 35 anys, i organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona, el Centre d’Estudis Musicals A Tempo i l’Associació per l’Altre Cor Cremat.

El concurs és obert a tots els intèrprets de música clàssica, de totes les nacionalitats, d’entre 18 i 35 anys, en dues categories: cant, per a solistes lírics, i instrumental, per a solistes (amb o sense acompanyament de piano) o cambra (fins a un màxim de cinc músics). Els participants afronten una primera audició a l’auditori del Centre d’Estudis Musicals “A Tempo”, el 19 i 20 de maig, on es triaran 16 intèrprets, vuit per categoria (instrumental i cant), que passaran a la segona fase. En aquesta segona fase, els artistes hauran d’interpretar un concert, que tindrà lloc al Centre Cívic Can Deu, els dies 21 i 22 de mai, oberts al públic, i donarà com a resultat la tria de 8 músics que passaran a la fase final, amb un gran concert a l’Auditori AXA, el 24 de maig.En aquesta edició hi participen 56 artistes, 27 en la categoria de cant i 29 en la categoria instrumental (solista, i de cambra).

Els premis per als guanyadors estan dotats amb 3.000 euros en la categoria instrumental i de cant (en el cas de cant, premi Manuel Ausensi). El finalista de cada categoria, a banda de ser proposat per participar en diversos cicles musicals, es premia amb 1.000 €. També s’atorga un premi especial consistent en un enregistrament professional (en suport CD) amb la discogràfica Solfa Recordings, únicament atorgat a un dels guanyadors, i un premi del públic, al qual optaran els finalistes i que serà escollit pel públic durant la fase final celebrada a l’Auditori Axa.

A més dels premis econòmics els guanyadors són proposats per participar dins dels cicles musicals de: Clàssica a les Corts; Cicle 30 minuts de Música, de la fundació Mas i Mas (per a la categoria instrumental), el concert organitzat per l’Aula Extensió Universitària per a gent gran de les Corts Est; el cicle líric “Les Veus del Monestir” (per a la categoria de cant); i una beca per a un intèrpret.

 

Un concurs per descobrir joves promeses

Aquest concurs va néixer al 1994 per iniciativa de la directora del Centre Cívic Riera Blanca i la directora de l’escola musical A Tempo, amb l’objectiu d’estimular i recolzar els joves intèrprets en la seva carrera musical i impulsar la interpretació musical i la difusió de la música clàssica entre els joves. Des d’aleshores, hi ha passat prop de 800 artistes i compta entre el seu elenco de premiats amb noms habituals de l’escena no només catalana sinó també internacional com la violinista barcelonina Helena Satué, guanyadora en la categoria de solista l’any 2008, actualment professora a l’ESMUC i que és un nom habitual en les programacions de sales de concerts de l’estat i d’arreu d’Europa; la soprano premiada en l’edició de 2013, la jove Sara Blanch , escollida enguany per participar en el festival Rossini més important del món, el Rossini Opera Festival que se celebra anualment a la ciutat de Pesaro (Itàlia); els músics que formen el Trio Pedrell (amb Christian Torres al violí, Ferran Bardolet al violoncel i Jordi Humet al piano), o solistes com la flautista Elisabeth Franch, premiada en diversos concursos internacionals i músic que ha actuat, entre altres, a escenaris tan emblemàtics com la Scala de Milà; o l’acordionista Oroitz Maiz, un dels intèrprets més reconeguts a nivell internacional en la seva disciplinaCompartiu aquest contingut