Barcelona rep una delegació institucional i empresarial de Medellín per estrènyer vincles en els àmbits de la innovació i la salut : Servei de Premsa

Barcelona rep una delegació institucional i empresarial de Medellín per estrènyer vincles en els àmbits de la innovació i la salut

20/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona rep des d’ahir dilluns una delegació institucional i empresarial de la ciutat colombiana de Medellín que visita la capital catalana per intensificar les relacions en els àmbits de la innovació i la salut. Es tracta d’un dels fruits de l’acord que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el seu homòleg de Medellín, Aníbal Gaviria, van signar el passat abril en el marc del viatge institucional de l’Ajuntament a l’Amèrica llatina, per establir una aliança estratègica que intensifiqui les relacions en l’atracció d’empreses, l’intercanvi de talent, els seminaris d’inversió i les jornades de contacte empresarial, entre altres.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, rebrà aquesta tarda la delegació colombiana, formada per dirigents de la Corporación Ruta N, la institució pública de promoció econòmica de Medellín; representants de la Universitat d’Antioquia, i directius d’organitzacions empresarials vinculades als camps de la innovació i la salut.

La trobada servirà per aprofundir en els llaços econòmics assolits per les dues ciutats mitjançant l’acord signat el mes passat, vigent fins a l’abril de 2017 i que pretén reforçar les accions per tal que Barcelona Activa i Ruta N creixin juntes, generin riquesa i permetin a les empreses dels respectius mercats beneficiar-se d’aquest marc de col·laboració.

L’estada, que s’allargarà fins aquest dimecres, ja ha inclòs una visita a les instal·lacions del Banc de Sang i Teixits. El govern de Medellín està estudiant la viabilitat de construir una infraestructura d’aquestes característiques a la seva ciutat, i durant ahir dilluns van poder conèixer de primera mà el funcionament del banc català per poder implantar en un futur un model similar. A més, la jornada va finalitzar amb una trobada a la seu de Barcelona Activa amb les empreses que van impulsar el Banc de Sang, que són PGV, OHL, Grífols i Plaxair.

L’agenda també ha previst aquest matí una visita al Parc Científic de Barcelona, el centre d’innovació i recerca de Universitat de Barcelona (UB), i conclourà demà al 22@, amb una presentació de Barcelona Activa i diverses infraestructures ubicades al districte barceloní de la innovació.

 

Transferència de coneixement del 22@

Aquestes trobades s’emmarquen també en l’ambiciós projecte Ruta N Medellín, que pretén desenvolupar un districte de la Innovació i dels negocis a la zona nord de la ciutat de Medellín. Barcelona Activa hi va establir el 2012 un conveni de col·laboració per transferir el model del Districte 22@ Barcelona. El projecte a la ciutat colombiana suposarà la construcció d’un milió de metres quadrats en un horitzó temporal de 10 anys.

L’acord amb Ruta N –el Barcelona Medellin Growth Alliance– representa per a Barcelona una manera d’internacionalitzar l’estratègia Barcelona Growth, amb la qual l’Ajuntament va convidar als principals agents econòmics de la ciutat a treballar conjuntament per la recerca de mesures concretes que permetessin reactivar l’economia local.





Paraules clau

22@/ innovació/ medellín/ salut/