Xavier Trias: “La ciutat és de tots i ha de comptar amb la participació de tothom, també de la gent gran” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “La ciutat és de tots i ha de comptar amb la participació de tothom, també de la gent gran”

20/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha reclamat aquesta tarda la participació de la gent gran en la construcció de la ciutat. Trias ha participat al 64è d’homenatge a la vellesa que cada any organitza el Patronat Local dels Homenatges a la Vellesa de Sant Antoni i Santa Madrona de l’Obra Social de la Caixa. A l’acte també hi ha assistit el regidor de Sants- Montjuïc, Jordi Martí; Assumpció Roset, comissionada d’Alcaldia de Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona; Jaume Navarro, president del Patronat Local dels homenatges a la vellesa de Sant Antoni i Santa Madrona de l’Obra Social de “La Caixa, i Marc Simon, director de l’Àrea d’Acció Social de la Fundació “La Caixa”. A l’acte s’ha fet un reconeixement a persones de més de 90 anys.

 

Per a l’alcalde aquest és un acte “entranyable que reconeix el paper de la nostra gent gran”. Trias ha explicat que la ciutat en les darreres dècades ha canviat molt, gràcies a l’esforç i la lluita de molta gent, “que heu viscut moments difícils i heu i lluitat perquè vingués la democràcia”. “Avui també tenim una situació complicada, amb una crisi econòmica, social, amb alts índexs d’atur a la ciutat; però malgrat tot la situació és diferent. Hi ha hagut moltes millores. Barcelona ha canviat molt, també gràcies a la gent gran”, ha explicat.

“Ara”, ha dit l’alcalde, “hem de seguir treballant perquè els vostres fills i néts puguin anar endavant”. Trias ha afirmat que, molt sovint, és gràcies al suport que ofereixen les persones grans que les famílies poden anar endavant.

Com ha explicat l’alcalde Trias, l’augment de la població i de l’esperança de vida, que a Barcelona és de les més altes del món, 80 anys en el cas dels homes i 86 anys en les dones, “és un gran èxit però el més important és que aquests anys es visquin amb plenitud i dignitat”.

Trias ha afirmat que “la gent gran s’ha de sentir útil” i ha apostat per la col•laboració intergeneracional, “cal que tots, família i societat fem pinya”. En aquest sentit, ha destacat la importància de la implicació del sector privat i de les entitats del Tercer Sector en el suport a les persones grans i de les persones que pateixen i ha fet un reconeixement a la Fundació La Caixa per totes les accions socials que du a terme. “La ciutat és de tots i ha de comptar amb la participació de tothom, també de la gent gran”, ha finalitzat l’alcalde Trias.





Paraules clau

gent gran/ vellesa/