Xavier Trias: “Valors com la solidaritat i la generositat, són més importants que mai per lluitar contra les desigualtats i l’exclusió social” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Valors com la solidaritat i la generositat, són més importants que mai per lluitar contra les desigualtats i l’exclusió social”

20/05/2014Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde ha participat aquest matí a l’acte inaugural del Congrés Internacional de Pastoral de les grans ciutats del món, impulsat i dirigit pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, on ha destacat la necessitat de la implicació de les ciutats en la lluitar contra la pobresa i l’atur. El Congrés Internacional de Pastoral de les grans ciutats tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de maig a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona i tracta del paper de l’Església a les ciutats més importants del planeta. A l’acte també hi ha assistit el Comissionat d’Afers Religiosos, Ignasi Garcia Clavel i està previst que participen al congrés al llarg dels tres dies unes 150 persones procedents de diferents països, teòlegs i sociòlegs, bàsicament.

Durant el 24 i el 26 de novembre de 2014, i a la mateixa ciutat de Barcelona, se celebrarà una segona fase del congrés en què hi participaran un gran nombre d’arquebisbes i bisbes de les principals ciutats del món. Posteriorment, tots els pastors d’aquestes grans ciutats es desplaçaran a Roma per exposar, a través d’una audiència amb el Papa Francesc, el conjunt de conclusions de les jornades.

Abans de començar el Congrés el president de la Generalitat, Artur Mas, ha saludat els ponents al pati del Seminari. En l’acte inaugural Trias, que ha parlat en les quatre llengües del congrés, català, castellà, francès i italià, ha donat la benvinguda als participants al Congrés a Barcelona, “una ciutat de cultura, creativitat, innovació i benestar, orgullosa d’acollir aquesta important trobada”, i s’ha mostrat convençut serà molt profitós perquè “posarà sobre la taula les noves necessitats socials de les grans ciutats i com afrontar-les”.

L’alcalde ha explicat que Barcelona és una ciutat d’èxit però no ha estat aliena a la crisi global, “que també ens afecta, amb un important atur a la ciutat”. aquesta crisi, ha explicat, ve després d’una època de creixement que ha provocat que el país, i també la ciutat, s’hagi vist afectada per importants canvis demogràfics, com l’augment de població i també de l’esperança de vida. “La crisi i aquests canvis ens marquen el futur”, ha dit Trias afegint que “cal que les institucions i les administracions fem un diagnòstic pel futur per evitar que se’ns trenqui la societat”. L’alcalde ha assenyalat que pobresa i misèria n’hi ha a molts llocs però és fa més evident a les grans ciutats.

Trias ha destacat que els valors que representen els membres d’aquest congrés, com la solidaritat i la generositat, “són valors més importants que mai per lluitar contra les desigualtats i l’exclusió social”. L’alcalde ha insistit en què amb ajuts caritatius no es farà front a les desigualtats, fa falta treball i l’habitatge digne, “sense ells no hi haurà cohesió ni convivència” i també formació. L’alcalde ha alerta però que això no ho poden fer les administracions soles, cal la col·laboració del Tercer Sector, del que s’ha declarat “entusiasta”. Per a Trias, el Tercer Sector és un important generador de riquesa econòmica i també social.

Xavier Trias ha finalitzat la seva intervenció agraint el paper de l’església i la seva col·laboració amb el Tercer Sector en favor dels que més ho necessiten.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Església/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina