L’alcalde Trias afirma que cal seguir fent créixer la capacitat de recerca i investigació de Barcelona : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que cal seguir fent créixer la capacitat de recerca i investigació de Barcelona

22/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquesta tarda a la presentació del llibre del doctor Manel Esteller, titulat “Aposta per la salut!” i publicat per Dèria editors, que se centra en la promoció de la salut individual i col·lectiva, fent especial èmfasi a l’educació i la recerca. L’obra explica la trajectòria personal, acadèmica i professional del Dr. Esteller, i la clara vocació que sentia per estudiar medicina, però no per tractar malalts, sinó per investigar les causes de les malalties i pensar nous tractaments que poguessin curar-les en un futur. L’autor fa una clara defensa de la inversió en recerca i en formació perquè generen benestar, coneixement i activitat econòmica. Manel Esteller va néixer a Sant Boi l’any 1968. Es va llicenciar en Medicina a la Universitat de Barcelona i després va obtenir el seu doctorat especialitzat en genètica molecular del carcinoma de l’endometri. Actualment és director del Programa d’epigenètica i biologia del càncer de l’IDIBELL. També és professor de genètica de la Universitat de Barcelona.

L’alcalde ha felicitat el Dr Manel Esteller per aquest llibre “amè i molt entenedor, que ens acosta a l’apassionant món de la recerca, amb visió de futur”. Trias ha destacat la capacitat d’Esteller d’explicar, de manera divulgativa, els misteris de la cèl·lula, de l’aparició d’un tumor o del que passa dins d’un laboratori, “aquest vessant pedagògic dóna encara més valor a la teva brillant carrera professional com a investigador”.

Trias ha assenyalat que l’obra transmet la importància d’apostar per l’educació, la salut i la recerca, “tres pilars fonamentals per al creixement d’una societat”. L’alcalde ha dit que a Barcelona tenim un talent local extraordinari, investigadors reconeguts mundialment, com Manel Esteller, i importants centres d’investigació mèdica i biomèdica. “Hem de preservar aquests actius i fer que Barcelona segueixi creixent en aquest camp”.

Com alcalde, i també com a metge, Xavier Trias ha destacat la tasca extraordinària d’Esteller com a investigador i el seu compromís per construir una ciutat i un país de futur. “En moments tan complicats com els actuals tenim la responsabilitat d’impedir que s’aturin els avenços mèdics”, ha afegit Trias.

L’alcalde ha finalitzat la seva intervenció explicant que l’investigador, al seu llibre, afirma que “la biomedicina és una marca de Barcelona, com Gaudí i el Barça”, i ha afegit que “el futur de Barcelona passa per ser reconeguda com una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar”





Paraules clau

investigació/ recerca/ salut/