L’alcalde Trias destaca la importància de creure en la gent jove per fer avançar la ciutat i el país : Servei de Premsa

L’alcalde Trias destaca la importància de creure en la gent jove per fer avançar la ciutat i el país

28/05/2014

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest dimecres al lliurament de la 21 edició del Premi Jove Empresari 2013, organitzat per l’Associació Independent de Joves Empresaris (AIJEC) al Born Centre Cultural. La distinció pretén impulsar, motivar i donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials dels joves catalans. Durant la gala, l’alcalde ha lliurat el guardó en la categoria de Millor Iniciativa Empresarial 2013 a l’òptica Palens Barcelona, en reconeixement a l’esforç i treball dedicat a la ciutat de Barcelona i a Catalunya. L’acte també ha comptat amb l’assistència de la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el president de la Generalitat, Artur Mas, entre d’altres.

Tots els assistents a l’acte han trobat a les seves cadires un sobre amb una targeta a l’interior que feia referència a diversos valors associats a la creació de les empreses, com justícia, perseverança i d’altres. La targeta de l’alcalde portava inscrit el valor de “compartir”. Trias, després de felicitar tots els premiats i finalistes, ha destacat la importància del valor “compartir”. “Compartir és una paraula màgica, és bàsic compartir projectes i també esperances”, ha dit.

Com ha assenyalat l’alcalde, molts dels projectes finalistes dels premis d’avui porten associat el nom de Barcelona. “La marca Barcelona és molt potent i això no és casualitat sinó que és el resultat de molt treball de molt temps”, ha ressaltat Trias, i ha afegit que és important que es tirin endavant noves iniciatives empresarials per superar els moments de dificultat econòmica.

L’alcalde ha explicat que Barcelona gaudeix d’un entorn que genera confiança i afavoreix l’activitat econòmica i empresarial, que fa atractiva la ciutat per emprendre i crear nous projectes. “Vivim un moment de crisi però estem plens d’esperança en el nostre país i en la nostra ciutat”, ha dit afirmant una vegada més que qui ens traurà de la crisi serà Barcelona i la seva Àrea Metropolitana “si fem les coses ben fetes i creiem en la gent jove per fer anar endavant el país. Els joves hi jugueu un paper molt important i hem de tenir ambició per anar endavant”.

Barcelona està impulsant un nou model de creixement basat en la tecnologia, la innovació i els serveis avançats que creï les condicions necessàries per generar nova activitat econòmica i ocupació. Aquesta estratègia, ha dit Trias, ha permès a Barcelona ser la Capital Mundial del Mòbil, la Capital Europea de la Innovació i però també la Capital Europea del Voluntariat, unes distincions molt importants que ajuden a posicionar la ciutat encara amb més força a nivell internacional. L’alcalde ha destacat també la importància de col·laborar amb el Tercer Sector, un important generador de riquesa i de llocs de treball.

Barcelona Activa, incubadora d’empreses de referència

El Premi Jove Empresari 2013 ha estat per Horacio Martos, fundador de Social Point. Es tracta d’una empresa que desenvolupa i comercialitza jocs socials per Internet, creada el 2008 amb el suport de Barcelona Activa. A més, va donar les primeres passes a la Incubadora de Glòries, on va estar instal·lada durant els tres primers anys de vida i va comptar amb l’acompanyament municipal per consolidar les bases d’un creixement competitiu.

El jurat ha valorat que el treball de Horacio Martos, de 28 anys, hagi ajudat a convertir Barcelona en una de les seus dels jocs socials a nivell internacional. Social Point, que compta amb un equip de 190 persones, és una de les companyies de social games que ha experimentat un creixement més ràpid a nivell mundial. A més, s’ha convertit en una de les millors empreses del sector i congrega més de 50 milions d’usuaris d’arreu del món cada mes.

Els empresaris finalistes d’aquesta edició eren Pau Bach de Batec Mobility, primer fabricant de handbikes adherits a cadires de rodes de l’estat espanyol, i Carlota Pi de l’empresa HolaLuz.com, incubada al viver de Glòries de Barcelona Activa, que comercialitza energia.

Reconeixement al talent jove

En el marc de l’acte de lliurament de premis, també s’ha reconegut a joves menors de 18 anys com a ‘Futurs Joves Empresaris’. Es tracta de dos equips d’estudiants de secundària que han participat durant aquest curs a la competició de plans d’empresa Start Up School, un programa promogut per Barcelona Activa, la Fundació Escola Emprenedors i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En l’actual edició hi han participat 39 grups d’entre 2 i 5 alumnes cadascun, que han comptat amb un mentor que els ha ajudat a elaborar el Business Plan. Aquesta setmana s’han presentat els 10 projectes finalistes davant d’un jurat format per 40 experts del món educatiu i empresarial.

ClearPhone, promogut per estudiants de l’Escola SAFA, i Q-Finder, impulsat per alumnes de l’Escola Jesús Maria Sant Gervasi, han estat els dos guanyadors que han rebut també el reconeixement de l’AIJEC.Compartiu aquest contingut