Gerard Ardanuy assisteix a la commemoració del centenari de l’Institut Escola del Treball : Servei de Premsa

Gerard Ardanuy assisteix a la commemoració del centenari de l’Institut Escola del Treball

29/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 29 de maig, a les 19.00 hores, a l’Institut Escola del Treball (carrer Comte d’Urgell, 187) tindrà lloc l’acte institucional de commemoració del centenari de l’Institut Escola del Treball. L’acte comptarà amb la participació del regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy; de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; el director de l’Institut Escola del Treball, Carmelo Gómez; i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.

L’Institut Escola del Treball es va inaugurar oficialment el 29 de maig de 1914 per preparar professionals qualificats amb vista a afrontar la competència obrera europea i donar resposta a les necessitats de les noves indústries. Un total de 249 alumnes s’hi van matricular el primer any, xifra que va pujar fins als 800 l’any 1923.

El centre es va convertir l’any 1975 en un Institut Politècnic de Formació Professional a través del Patronat que es va crear a partir d’un conveni entre la Diputació de Barcelona i el Ministeri d’Educació i Ciència. L’any 1994, les dues institucions van signar un conveni segons el qual es van traspassar totes les competències de titularitat de l’institut a la Generalitat de Catalunya. El curs 1988–89, quan l’Escola del Treball va celebrar el seu 75è aniversari, es van renovar i adaptar les instal·lacions.

Actualment, s’hi imparteixen 20 cicles formatius de grau superior; 10 cicles formatius de grau mitjà; batxillerat de Ciències de la Naturalesa i la Salut; batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials, i batxillerat Tecnològic. L’institut té 226 professors i uns 2.500 matriculats.

Per celebrar els cent anys, l’escola ha organitzat diverses activitats, entre les quals hi ha un concurs adreçat a la comunitat educativa de l’institut, una cursa de 5 quilòmetres pel centre de Barcelona, i una sèrie d’exposicions, com ara una dedicada a l’arquitecte modernista Joan Rubió i Bellver.





Paraules clau

Institut Escola del Treball/