L’atur es redueix en 3.614 persones a Barcelona el mes de maig i assoleix la xifra més baixa des de 2010 : Servei de Premsa

L’atur es redueix en 3.614 persones a Barcelona el mes de maig i assoleix la xifra més baixa des de 2010

03/06/2014

Barcelona tanca el mes de maig amb 102.784 persones registrades com a aturades a les oficines del SOC (3.614 menys que el mes anterior), el que suposa la xifra més baixa des de 2010 i l’evolució mensual més favorable en un maig des de l’inici de la sèrie històrica el 2005.

Així doncs, l’atur registrat a Barcelona ciutat baixa el cinquè mes de 2014 –seguint la pauta estacional habitual del segon trimestre per l’impacte de la temporada turística-, i accelera el seu descens amb el millor registre mensual i interanual de l’any, enllaçant tretze mesos consecutius de descens interanual.

Per sexes, dels aturats a Barcelona el mes de maig, 51.332 són homes (el 49,9% del total) i 51.452 dones (50,1%), després que l’atur masculí experimenti un descens mensual superior al del femení (-4 i -2,8%, respectivament) de manera que el nombre de dones aturades torna a superar el d’homes per una lleugera diferència de 120 persones.

El mes de maig, l’atur es redueix a tots els grans sectors econòmics, amb un descens a la construcció (-3,7%) lleugerament superior als que registren el terciari i la indústria (-3,5 i -2,5%, respectivament). Els serveis compten amb 78.666 aturats a la ciutat –el 76,5% del total-, la construcció en comptabilitza 9.998 (el 9,7%) i la indústria 9.802 (un 9,5%).

Bona evolució de la contractació

El mes de maig s’han formalitzat 71.568 contractes a Barcelona, el que representa un increment del 2,4% respecte al mes d’abril. Respecte al maig de 2013, l’augment del nombre total de contractes signats a Barcelona és encara més favorable (+8,3%), i es tracta de la millor variació interanual en el mes de maig des del 2010.

La contractació acumulada entre gener i maig a Barcelona assoleix els 338.116 contractes, el que suposa un augment rellevant (+9,4%) respecte al mateix període de 2013. Es tracta de la millor variació interanual de la contractació acumulada en els primers cinc mesos de l’any des de 2005 i el nombre de contractes més elevat entre gener i maig des del 2008.

D’altra banda, la contractació indefinida acumulada evoluciona favorablement, amb un augment del +18,1%. Els 43.953 contractes indefinits signats a la ciutat representen la millor xifra acumulada en els cinc primers mesos de l’any des del 2008, i la millor variació interanual de la contractació acumulada entre gener i maig de tota la sèrie històrica –que comença el 2001-.

En definitiva, l’augment interanual de la contractació, el creixement interanual dels contractes indefinits i la bona evolució de la contractació en el conjunt dels primers cinc mesos de l’any –que assoleix el major volum acumulat des del 2008- són indicadors de la recuperació que comença a iniciar-se al mercat de treball, i que reflecteixen també les xifres d’atur registrat i l’augment de l’afiliació a la Seguretat Social.Compartiu aquest contingut