Jaume Ciurana inaugura l’exposició “A propòsit de l’11 de setembre” dins els actes del Tricentenari BCN : Servei de Premsa

Jaume Ciurana inaugura l’exposició “A propòsit de l’11 de setembre” dins els actes del Tricentenari BCN

11/06/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous 12 de juny, a les 19:00 hores, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, inaugurarà l’exposició “A propòsit de l’11 de setembre” dins dels actes del Tricentenari BCN. Aquesta exposició pren com a punt de partida la Diada Nacional de Catalunya i proposa al visitant un itinerari fotogràfic que comença amb el Tancament de caixes (1899) i s’acaba amb la Via Catalana (2013). La cronologia, les etapes i les formes de les mobilitzacions catalanistes, les vicissituds del monument a Rafael Casanova i l’oficialitat de la Diada són els aspectes constitutius de la narració.

La mostra, integra més de 160 fotografies la majoria d’elles còpies originals d’època, distribuïdes en 5 àmbits que recorren la història del catalanisme.  L’exposició es pot visitar des del dia 13 de juny fins al 18 d’octubre de 2014, de dilluns a dissabte de 10 a 19 h. Festius tancat, excepte l’11 i el 24 de setembre de 2014.

Prèviament, a les 12.30 hores, a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (Plaça Pons i Clerch, 2, 2a planta) es presentarà l’exposició. Es farà una visita guiada a la mostra a càrrec dels comissaris Jordi Calafell i Jordi Roca Vernet. A l’acte també hi assistirà eldirector de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Jordi Serchs i el comissari del Tricentenari BCN, Toni Soler.

 





Paraules clau

tricentenari/