L’alcalde Xavier Trias inaugura els nous Jardins de Salvador Escamilla al districte de Sarrià-Sant Gervasi : Servei de Premsa

L’alcalde Xavier Trias inaugura els nous Jardins de Salvador Escamilla al districte de Sarrià-Sant Gervasi

12/06/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde, Xavier Trias, ha inaugurat avui els nous Jardins de Salvador Escamilla, una zona enjardinada situada entre els carrers de l’Hort de la Vila i la Mare de Déu de Núria, que el Districte de Sarrià-Sant Gervasi dedica a la memòria de Salvador Escamilla, locutor de ràdio, presentador de televisió, cantant i actor de teatre, que va néixer al barri de Sarrià el 1931 i va morir el 2008. Aquest comunicador va treballar en nombrosos mitjans audiovisuals durant la seva carrera. A partir del 1964, des del programa Radioscope a Ràdio Barcelona, es va convertir en promotor de la nova cançó catalana. Escamilla va rebre diversos reconeixements durant la seva llarga trajectòria professional, com el Premi Ondas el 1968, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 19943 o la Medalla d’Honor de Barcelona, el 2004.

 

 

“Volem que Salvador Escamilla tingui un record permanent a la ciutat”, ha destacat l’alcalde, “i això és especialment bonic al seu barri i al districte de Sarrià-Sant Gervasi”. Trias ha qualificat el periodista com “una persona que representa el que vol ser Barcelona: ciutat de coneixement, creativitat, cultura, innovació i benestar, i això no s’improvisa”.”El que fa que una persona desbordi els límits és creure en el talent dels altres, i això Escamilla ho va fer amb el Joan Manuel Serrat i tants altres que han canviat el país i la ciutat”, ha dit l’alcalde.

A l’acte han assistit també el regidor del districte, Joan Puigdollers, el fill del periodista homenatjat, David Escamilla, i el cantautor Joan Manuel Serrat, que ha dedicat unes paraules en memòria de Salvador Escamilla.

La petició de donar el nom de Salvador Escamilla a un espai de la ciutat va arribar a l’Ajuntament des de l’àmbit de la seva família, amb el suport de l’associació de veïns de Sarrià, i es va optar per buscar un espai dins del mateix barri de Sarrià, atesa la vinculació del periodista amb el barri.La nova denominació, a proposta de la Ponència de Nomenclàtor, va ser aprovada per acord unànime de tots els grups municipals al Consell Plenari de Districte de Sarrià – Sant Gervasi, del 6 de març de 2014.

Un espai cridat a ser la porta d’entrada a Sarrià des de la Via Augusta

L’espai triat per prendre avui el nom de Salvador Escamilla està pendent d’una transformació urbanística, que renovarà aquesta àrea per esdevenir una nova entrada al barri de Sarrià des de la Via Augusta i passarà de tenir els 350 m² actuals als 850 m² definitius.

El planejament urbanístic ja està aprovat, i resta pendent de la gestió urbanística, per a l’enderrocament de l’edifici actualment existent entre c. Mare de Déu de Núria i els jardins. El projecte també contempla la conservació i rehabilitació de les dues casetes antigues dels números 27 i 29 del c Hort de la Vila, que acabaran sent un equipament municipal, i la construcció d’un nou edifici d’habitatges entre els carrers de Salvador Mundi i Hort de la Vila amb façana a la Via Augusta.





Paraules clau

Salvador Escamilla/ Sarrià-Sant Gervasi/