S’inicia la primera fase de remodelació del camp de futbol municipal Narcís Sala, feu de la UE Sant Andreu : Servei de Premsa

S’inicia la primera fase de remodelació del camp de futbol municipal Narcís Sala, feu de la UE Sant Andreu

14/06/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les actuacions de remodelació del camp de futbol municipal Narcís Sala, que acull a la UE Sant Andreu. Aquesta és la primera fase de la remodelació d’aquest equipament esportiu que inclou millores generals de les instal·lacions, millora de l’accessibilitat del gol sud i la renovació de gran part del gol nord. Aquestes actuacions està previst que finalitzin el primer semestre de 2015 i tenen un pressupost de 760.000 euros.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha explicat que “aquest és un equipament que acull a un dels primers equips de la ciutat de Barcelona i que, gràcies a aquestes actuacions, disposarà d’unes instal·lacions adequades per a tothom i, especialment, per a l’esport base que són els que aporten més usuaris” i ha afegit que “és una reforma que té molt en compte les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda”.

La principal novetat d’aquesta remodelació és l’especial atenció que el projecte dedica a les persones amb mobilitat reduïda. Així, en el gol sud està prevista la creació d’un nou balcó amb 6 places per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir dels partits sense problemes. A més, també s’executaran un nou lavabo adaptat i noves rampes i recorreguts adaptats en aquest àmbit.

 

 

Pel que fa al gol nord està previst millorar l’accés del carrer de Santa Coloma, tot pujant el nivell del terra fins a la cota de la primera grada i creant unes noves escales i una rampa adaptada. En el cas de les grades d’aquesta zona, es repararan les filtracions d’aigua a la grada, es faran reparacions puntuals a l’estructura i es construiran unes noves escales per al públic.

A més, en la sota-grada es faran uns nous vestidors per al futbol base amb noves instal·lacions i nou mobiliari i uns nous lavabos adaptats per a l’ús del públic. Finalment, s’executaran nous lavabos adaptats per homes i dones i una nova bugaderia per a ús del club.

 

 

Les millores generals que es duran a terme a tot l’equipament són:
– Renovació de la instal·lació elèctrica.
– Millora dels sistemes de ventilació, clima, sanejament i producció d’aigua calenta sanitària pels vestidors.
– Reparacions puntuals de l’estructura de formigó.

 

Canvi de gespa durant l’estiu de 2013 i properes actuacions

Durant l’estiu de l’any 2013 es va executar la substitució de la gespa artificial del camp, ja que la que estava instal·lada estava molt desgastada i dificultava la pràctica de l’esport en òptimes condicions i augmentava les possibilitats de lesió dels esportistes. La nova gespa instal·lada, ja està homologada per jugar a la segona divisió A, una categoria superior a la que es troba actualment el primer equip de la UE Sant Andreu. A més, també es va canviar la marquesina de la tribuna. En total, les actuacions van tenir un cost de 258.000 euros.

De cara al proper mandat, està previst continuar amb aquestes actuacions amb tres noves fases d’obres. Així, la segona fase contempla l’arranjament de tribuna i els vestidors del primer i el segon equip i el gimnàs al gol nord. La tercera fase inclou l’arranjament del gol sud. Finalment, amb la quarta i darrera fase, s’arranjarà completament el lateral del camp, la tanca exterior i l’aparcament del carrer Pare Manyanet.

En total, aquestes tres actuacions tindran un pressupost previst de 2,5 milions i la remodelació complerta del Narcís Sala comptarà amb una inversió de més de 3,5 milions d’euros.

 

 

El camp de futbol municipal Narcís Sala està ubicat a la cantonada dels carrers Virgili, Pare Manyanet i Santa Coloma, al barri de Sant Andreu. Aquest estadi es va construir l’any 1970 i, tot i que s’han anat fent actuacions de manteniment durant aquests anys, mai se li havia fet una gran rehabilitació.





Paraules clau

equipaments/ Sant Andreu/