Neix Barcelona Dades Cultura, el portal de dades de cultura de la ciutat : Servei de Premsa

Neix Barcelona Dades Cultura, el portal de dades de cultura de la ciutat

17/06/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona Dades Cultura és el portal d’indicadors i dades culturals que integra en un mateix espai de consulta els indicadors anuals dels principals equipaments culturals, les xifres dels festivals i de les principals festes de la ciutat, la relació de les entitats culturals que reben suport de l’Institut de Cultura de Barcelona i un potent cercador de dades.

En la línia de la transparència i amb la voluntat de facilitar la informació a tots els ciutadans, Barcelona Dades Cultura ofereix dades obertes en un context narratiu i visual que té per objectiu facilitar la seva comprensió a tot tipus d’usuaris. Així, el portal ofereix diferents opcions de consulta i descàrrega de les dades: des de la visualització per pantalla o l’extracció en un full de càlcul, a diferents formats de dades obertes.

La recollida de dades, l’establiment d’un sistema d’indicadors culturals i la realització d’estudis són una activitat constant a nivell municipal i una font imprescindible per a la gestió de polítiques públiques. L’Institut de Cultura de Barcelona, en coordinació amb els diferents sectors culturals, recull dades mensuals de gairebé 300 equipaments culturals i de prop de 200 activitats (festivals i festes) de la ciutat. En paral·lel al treball quantitatiu, també impulsa periòdicament estudis sectorials. Tota aquesta informació es pot consultar a partir d’ara, i de manera unificada, en aquest nou lloc web: http://barcelonadadescultura.bcn.cat/

El tinent d’alcalde Jaume Ciurana ha presentat avui, durant la Comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, la Mesura de Govern que impulsa el portal. Per Ciurana ‘Disposar d’un sistema d’indicadors útil, àgil i eficaç és importantíssim per planificar, per controlar i per avaluar la gestió pública que es fa de la cultura a la ciutat. Aquesta web que avui presentem té precisament aquest objectiu, facilitar aquestes eines a totes aquelles persones que hi puguin estar interessades” També ha afegit que “ho fem amb un triple objectiu, en primer lloc, com una eina de gestió, per prendre les decisions més correctes sobre les pròpies activitats; en segon lloc, fem una aposta clara per l’avaluació de la gestió pública, per la transparència; i el tercer objectiu és promoure l’accessibilitat a les dades. La combinació d’aquests tres objectius: avaluació interna, transparència, accessibilitat és el que configura aquest portal de dades.”





Paraules clau

cultura/ indicadors/