Barcelona estrena el mapa Barcelona + Sostenible per compartir i donar a conèixer les iniciatives i llocs d’interès amb valor ambiental i de sostenibilitat : Servei de Premsa

Barcelona estrena el mapa Barcelona + Sostenible per compartir i donar a conèixer les iniciatives i llocs d’interès amb valor ambiental i de sostenibilitat

18/06/2014Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona posa en marxa el mapa Barcelona + Sostenible, una eina col·laborativa que pretén recollir les iniciatives, recursos, experiències i informacions de sostenibilitat que puguin ser d’interès ciutadà, des de la situació d’equipaments, instal·lacions ambientals, recorreguts o refugis de fauna i flora a la ciutat, botigues ecològiques, allotjaments, infraestructures, i en general totes aquelles iniciatives que afegeixen un valor d’economia verda i contribueixen a la millora de l’entorn urbà, a la construcció d’una estructura social més equitativa i inclusiva i a l’enriquiment del teixit comunitari i veïnal.

El nou mapa es pot consultar al web www.bcnsostenible.cat, i després de l’estiu es podrà descarregar com app per als smartphones i tauletes. Avui s’ha presentat en una jornada que ha clos el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, celebrada al Centre Cívic Casa Orlandai. El regidor ha destacat la importància de la implicació de tota la societat en el procés de creació d’aquest mapa, “cercant sinergies, coincidències i consens”. Puigdollers ha agraït la tasca realitzada, i ha recordat que “eines com aquesta són modèliques i un exemple a seguir per posar en valor la importància de l’economia verda o economia circular”. El regidor ha mostrat tot el suport de l’Ajuntament a aquesta iniciativa i ha fet una metàfora química dient que “les proteïnes, lípids i glúcids de la societat són el conjunt dels ciutadans i el govern municipal vol ser l’enzima que ajudi a què tot funcioni”.

El mapa Barcelona + Sostenible proporciona informació pràctica sobre punts d’interès i itineraris, alhora que permet que els ciutadans hi afegeixin informació a cada punt com relats, fotografies i activitats. El mapa es construeix amb les aportacions de les persones, de forma col·lectiva, a través dels tallers de mapatge, i de forma individual, amb la possibilitat d’afegir-hi fotos i relats. A més, el Mapa Barcelona+Sostenible és la contribució de la ciutat a la iniciativa internacional Open Green Maps, en la que hi participen més de 850 ciutats de 65 països en tot el món.

 

La creació del nou Mapa Barcelona + Sostenible s’emmarca dins de l’Agenda 21 i el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2002-2012, des d’on entitats, associacions, empreses i ajuntament han treballat conjuntament en el mapa B+S, un mapa interactiu que mostra iniciatives i recursos que contribueixen a la millora de l’entorn urbà, a la construcció d’una estructura social més equitativa i inclusiva i a l’enriquiment del teixit comunitari i veïnal. El mapa B+S vol ser una eina clau per donar a conèixer espais i itineraris que poden tenir un interès turístic alternatiu, més local i sostenible, i vol posar en valor els llocs d’interès patrimonial ambiental, cultural i social menys coneguts de la ciutat.

 

Té com a objectius:

És un mapa dinàmic i obert a tothom on hi ha col·laborat, a més de l’Ajuntament de Barcelona, entitats i associacions com Barnamil, Casa Orlandai, Centre de Recerca i Informació en Consum, Fundació Ciència en Societat, Associació Espai Ambiental, Societat Catalana d’Educació Ambiental, Fundació de Prevenció de Residus i Consum Responsable i Open Green Map.

 

Paraules clau

sostenibilitat/