Descoberta de la placa dedicada al caricaturista i periodista Manuel del Arco : Servei de Premsa

Descoberta de la placa dedicada al caricaturista i periodista Manuel del Arco

26/06/2014Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres 27 de juny, a les 17:00 hores, els tinents d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, i de Cultura, Creativitat, Coneixement i Innovació, Jaume Ciurana, assisteixen a la descoberta de la placa que l’Ajuntament de Barcelona dedica al caricaturista i periodista Manuel del Arco Álvarez. A l’acte també hi assistiran la filla, Norah del Arco, i altres membres de la família.  La placa commemorativa en record a la figura de Del Arco es col·locarà sobre la façana de la casa on va viure durant 21 anys a Barcelona (1950 -1971), situada al carrer del Capità Arenas, 21-23.

L’acte d’inauguració de la placa inclourà la lectura d’una glossa en memòria d’aquest periodista, nascut a Saragossa l’any 1909, que va destacar gràcies a les seves entrevistes, atrevides i punyents, que incloïen sempre la realització d’una caricatura del personatge entrevistat. Del Arco va començar a ser conegut per les seves col·laboracions al diari Heraldo de Aragón. Poc després del 1939 es va traslladar a Barcelona, depurat per ser republicà, i va col·laborar en diferents mitjans, com el Diario de Barcelona o La Vanguardia. Va publicar diferents llibres, com El personaje de bolsillo (1948) i Dalí al desnudo (1952). Després de la seva mort, l’any 1971, a Barcelona, l’Editorial Destino va constituir els premis Manuel del Arco per a reportatges en honor i reconeixement al periodista i caricaturista.

L’homenatge va ser aprovat per la Comissió de la Memòria Històrica de Barcelona, el 21 de novembre de 2013, a proposta del seu nét, Xavier Castellnou del Arco, i amb el suport de personalitats com José Manuel Lara Bosch, president del Grup Planeta, Josep Maria Martí, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, o l’escriptor Quim Monzó.

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Manuel del Arco/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina