Barcelona reconeix Nelson Mandela, Neus Català i Francesc Santacana : Servei de Premsa

Barcelona reconeix Nelson Mandela, Neus Català i Francesc Santacana

27/06/2014Temps estimat de lectura: 1 minut

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat aquest matí l’atorgament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Nelson Mandela, Francesc Santacana i Neus Català, les dues primeres a títol pòstum. El Plenari ha destacat el paper conciliador de Nelson Rolihlahla Mandela en els Jocs Olímpics de Barcelona, així com la seva aportació per portar el nom de Barcelona arreu del món com a ciutat que el va inspirar per continuar la seva lluita contra la desigualtat. A Neus Català, el Plenari ha reconegut la seva trajectòria vital, defensant els drets de les dones i la seva especial contribució en preservar la memòria històrica. Finalment, el Consell Municipal ha lloat la trajectòria professional de Francesc Santacana i la seva contribució per fer de Barcelona una ciutat pròspera, impulsant el Pla Estratègic Metropolità.

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, ha destacat que “es tracta de tres personalitats de primer nivell que representen el compromís amb la democràcia, la convivència, el progrés i l’esperit de servei”. Martí ha posat de relleu la lluita antifeixista de Neus Català, l’exemple de Nelson Mandela per combatre les desigualtats, i el fructífer treball de Francesc Santacana. “Han excel•lit i han contribuït al prestigi de Barcelona”, ha manifestat davant el Plenari del Consell Municipal.

Paraules clau

Francesc Santacana/ Medalla d'Or/ mèrit cívic/ Nelson Mandela/ Neus Català/