Xavier Trias: “La signatura del conveni amb la Fundació Barraquer és un bona mostra de resposta social des de la col·laboració pública- privada” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “La signatura del conveni amb la Fundació Barraquer és un bona mostra de resposta social des de la col·laboració pública- privada”

07/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a la presentació i signatura del conveni amb la Fundació Barraquer per a l’atenció oftalmològica de persones amb risc d’exclusió social. L’acte, que ha tingut lloc al Recinte Modernista de Sant Pau, ha comptat ambla presència, entre d’altres, de Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família; Boi Ruiz, conseller de Salut; Joaquim Barraquer, president de la Fundació Barraquer; Miquel Buch, alcalde i president de l’Associació Catalana de Municipis; Xavier Amor, alcalde i president de la Federació de Municipis de Catalunya; Cristina Iniesta, delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona i representants de les entitats del Tercer Sector.

 

 

La Fundació Barraquer és una entitat privada sense afany de lucre que té com un dels seus objectius facilitar assistència oftalmològica a persones sense recursos, bé directament o a través d’altres institucions i ONGs. L’Ajuntament de Barcelona, la Taula d’Entitats del Tercer Sector, Creu Roja, Generalitat, i entitats municipalistes subscriuen aquest conveni amb la Fundació Barraquer per a garantir l’atenció ocular necessària a persones en situació de vulnerabilitat. El conveni preveu abordar la prevenció de problemes oftalmològics i la detecció precoç d’algunes patologies o complicacions oftalmològiques, així com el tractament i seguiment per a aquelles persones que no poden prioritzar la seva salut ocular perquè la seva situació econòmica és molt precària.

L’alcalde ha assenyalat que aquest conveni vol garantir l’atenció oftalmològica a aquelles persones que, per la seva situació de vulnerabilitat, no poden prioritzar la seva salut ocular. Segons Trias, “com a societat no seríem on som sense tantes entitats, fundacions i persones disposades a ajudar als demés”, ha dit Trias, destacant la feina de la Fundació Barraquer.

L’alcalde ha afirmat que sempre hi ha gent que ho passa malament, en moments de crisi com els actuals però que també en èpoques de bonança, i ha posat com exemple que el Banc dels Aliments, creat en una època de bonança. “La signatura d’aquest conveni”, ha dit Trias, “és un una bona mostra de resposta social des de la col·laboració pública- privada, de bona entesa amb el Tercer Sector, un sector que dóna resposta allà on les administracions ens costa arribar”.

Segons el conveni signat avui, les federacions i entitats de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la Creu Roja a Catalunya, en coordinació amb els serveis socials bàsics, seran els encarregats de valorar els casos susceptibles de participar en el programa. Com ha remarcat l’alcalde Trias el que pretén és “ajudar la gent en situacions difícils però no per saltar-se les llistes d’espera, per això és tan important la tasca de les entitats del Tercer Sector, que valoraran cas per cas”.

L’alcalde ha donat les gràcies a la Fundació Barraquer per la tasca que duu a terme i per impulsar el projecte i per haver aconseguit la col·laboració de Generalitat, Taula del Tercer Sector, Federació de Municipis de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Ajuntament de Barcelona. “Entre tots fem que el país sigui cada dia una mica millor”, ha finalitzat.





Paraules clau

Alcalde Trias/ atenció a les persones/ Fundació Barraquer/ oftalmologia/