Sarrià-Sant Gervasi estrena nou clavegueram al carrer Ferran Puig entre els carrers Portolà i Manacor : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi estrena nou clavegueram al carrer Ferran Puig entre els carrers Portolà i Manacor

14/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament ha finalitzat les obres de millora en el sistema de sanejament i drenatge al carrer Ferran Puig, entre els carrers Portolà i Manacor, i al carrer Portolà entre Ferran Puig i Claudi Sabadell, que han suposat una inversió de 573.300 euros.

Les obres de reordenació i racionalització del sistema de clavegueram per un de nou més eficient i sostenible des del punt de vista del manteniment s’han impulsat per millorar l’anterior sistema de desaigüe domiciliari de la zona, compost per una xarxa caòtica de claveguerons longitudinals particulars de seccions antigues que presentaven greus problemes estructurals i funcionals. Amb l’actuació, a més, el nou clavegueram resol el problema d’insuficiència del drenatge urbà de la zona. Per al regidor del districte, Joan Puigdollers, “aquesta ha estat una actuació clau per solucionar un problema històric amb el clavegueram de la zona, i ha servit per ordenar i dotar de més qualitat la xarxa en una de les zones de Sarrià-Sant Gervasi on era més necessari, per donar més bon servei als ciutadans”.

Finalitzades les obres del nou clavegueram públic fins ara inexistent, el Districte de Sarrià-Sant Gervasi inicia un procés de participació amb els veïns per a la urbanització de la resta d’aspectes del carrer, de cara al proper mandat. Durant els pròxims mesos es recolliran les aportacions dels veïns i veïnes per redactar un projecte que es podria realitzar en els pròxims anys.

Les obres han consistit en l’execució de 230 m. d’un nou col·lector de 600mm de diàmetre a una profunditat mitjana de 4 metres i la reconnexió de totes les escomeses domiciliàries. També s’ha construït una xarxa de recollida d’aigües pluvials per millorar el sistema de drenatge en superfície, i com a conseqüència de les obres s’ha renovat tot el paviment de la calçada.

Els treballs es van iniciar el passat mes de desembre i han finalitzat aquest mes de juliol, amb el restabliment de la circulació i l’aparcament en superfície al carrer Ferran Puig.

 





Paraules clau

Sarrià-Sant Gervasi/