L’Ajuntament ha garantit l’allotjament i la inclusió al Pla d’Assentaments Irregulars a les 22 persones que quedaven a la nau del carrer Paraguai, 10 : Servei de Premsa

L’Ajuntament ha garantit l’allotjament i la inclusió al Pla d’Assentaments Irregulars a les 22 persones que quedaven a la nau del carrer Paraguai, 10

16/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Oficina del Pla d’Assentaments Irregulars (OPAI), i davant l’imminent desallotjament promogut per la propietat de la nau que s’aixeca al número 10 del carrer Paraguai, al districte de Sant Martí, es va reunir la setmana passada amb els representants de les persones que vivien a la nau per tal de garantir la seva atenció social.

Fruit d’aquesta reunió i de la tasca realitzada els darrers dies, l’atenció de l’Ajuntament durant aquests últims dies ha estat:

– De les 22 persones que encara residien a la nau, 20 han estat entrevistades. Pel que fa a les 2 restants, un ja era usuari del Pla d’Assentaments Irregulars i un altre ha marxat al seu país d’origen.
– 18 persones han acceptat el recurs d’allotjament ofert per l’Ajuntament (finalment 1 d’ells ha estat allotjat a casa d’uns familiars).
– 4 persones han demandat el servei municipal per traslladar les seves pertinences municipals i guardar-les en un magatzem propietat de l’Ajuntament

L’operatiu de suport social es va tancar ahir a la tarda, quan ja no restava cap ocupant dins la nau de Paraguai,10. Miquel Esteve, Comissionat d’Immigració i d’Acció Comunitària, ha assegurat que “l’Ajuntament està complint amb el compromís d’atendre a totes les persones vulnerables que procedeixen dels assentaments. Cap persona vulnerable dormirà al ras i tindrà allotjament garantit fins que finalitzi el seu itinerari social”.

Cal remarcar que l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’OPAI ha estat atenent al llarg d’aquest darrer any un total de 37 persones provinents de l’assentament del carrer Paraguai, número 10, del Poble Nou.

L’OPAI està atenent a les persones que vivien en aquest assentament des del mes de gener del 2013 a través de personal propi i un mediador de l’Associació Catalana de Residents Senegalesos, amb la col•laboració del Servei d’Inserció Social de l’Ajuntament de Barcelona.

Des d’aquesta Oficina, i a través del Pla d’Assentaments Irregulars, s’atenen les necessitats socials de les persones vulnerables que viuen als assentaments per oferir una resposta integra i global a través de la gestió de recursos d’allotjament temporal, formació i inserció laboral, i assessorament jurídic, independentment del seu origen i de la seva situació jurídica.

Pel que a fa a les dades de l’actuació de l’OPAI a l’assentament del carrer Paraguai 10, en els últims 18 mesos:

– 17 persones d’aquest assentament han estat allotjades durant l’últim any a en recursos residencials municipals.
– 12 usuaris s’han inserit en el mercat de treball formal i s’està realitzant l’acompanyament a la inserció amb 5 usuaris més a través de BCN Activa i Incorpora.
– 2 usuaris estan realitzant cursos de formació i capacitació personal i professional.
– 22 persones han fet ús del servei d’assessorament jurídic que proporciona el Pla d’Assentaments Irregulars, dels quals 3 han estat regularitzats gràcies a l’assessorament i 4 es troben en procés de regularització.

A aquestes dades cal sumar l’operatiu que s’ha endegat aquesta darrera setmana adreçat a les 22 persones que hi quedaven.





Paraules clau

atenció a les persones/