Xavier Trias: “Volem ser la ciutat capdavantera en la introducció de la bicicleta elèctrica com a mitjà de transport” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Volem ser la ciutat capdavantera en la introducció de la bicicleta elèctrica com a mitjà de transport”

16/07/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i del regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, ha presentat el Bicing elèctric juntament amb el director general de Clear Channel España Alberto Cáceres.

 

 

A finals d’any es posarà en marxa el Bicing elèctric que neix com a complement al Bicing amb la voluntat de millorar l’eficiència del servei actual, facilitar els viatges llargs i ascendents i promocionar l’ús de la bicicleta elèctrica, a la vegada que es potencia la imatge de Barcelona com a ciutat capdavantera de les Smart Cities. Es tracta d’una prova pilot amb la que es pretén comprovar l’eficiència i acceptació del nou model, de cara a consolidar-lo com un mitjà de transport integral a la ciutat. L’objectiu del projecte és que actuï com a multiplicador del nombre d’usos diaris de bicicleta a la ciutat.

L’alcalde Xavier Trias ha declarat: “Barcelona vol ser la ciutat capdavantera en la introducció de la bicicleta elèctrica com un mitjà de transport idoni per la ciutat”. Amb la introducció del Bicing a Barcelona, l’any 2007, “l’objectiu era aconseguir que la gent fes servir la bicicleta com un mitjà de transport públic més eficient i respectuós amb el medi ambient” ha explicat l’alcalde. I ha afegit: “Ara, amb la introducció del Bicing elèctric, volem donar un pas més enllà i ser capdavanters en la definició d’un nou model de ciutat més intel·ligent i sostenible”.

A finals d’any, la prova pilot començarà amb 300 bicicletes elèctriques repartides en 45 estacions, 32 de les quals s’ubicaran en aparcaments de la xarxa de B:SM, 8 en aparcaments privats i 5 en estacions a peu de carrer.

Trias ha explicat alguns detalls de la prova pilot: “Un dels motius per instal·lar aquestes 45 estacions en aparcaments, és per aprofitar els 250 punts de recàrrega elèctrica ja existents. Això evita costos en la construcció de noves estacions, alhora que s’aprofita la vigilància per minimitzar l’efecte del vandalisme”.

La primera fase, serà el mes de desembre del 2014, amb 150 bicicletes elèctriques (50% de funcionament de les estacions). I la segona fase serà el gener del 2015, amb la posada en marxa de les 150 bicicletes restants. Els usuaris del Bicing podran accedir al servei amb un abonament addicional de 14 euros anuals. Aquest sistema incorporarà també un pagament per cada ús (45 cèntims la primera mitja hora i 80 cèntims per cada mitja hora més, amb un màxim de 2 hores d’ús).

L’alcalde Trias ha agraït especialment a les empreses catalanes – Ecobike, Mundilec, Circontrol, Neodi, AFT- i a Clear Channel “per la fabricació d’aquestes bicicletes elèctriques a casa nostra. Una bicicleta potent, que dóna imatge de solidesa”.

L’alcalde ha declarat: “El Bicing elèctric forma part de la nostra aposta per esdevenir una Smart City de referència internacional, que posa la tecnologia al servei de les persones”.

Trias ha declarat: “És un pas més perquè el Bicing es consolidi a la ciutat i complementi el transport públic de Barcelona i que “ens ajuda a fer una ciutat més humana i més saludable, millorant el benestar i la qualitat de vida dels barcelonins i barcelonines” ha afegit.

L’alcalde Trias ha remarcat que “el Bicing és un servei d’excel·lència i de gran qualitat, valorat com un dels serveis de bicicleta compartida més eficients del món”. I ha reblat: “Estic segur que la bicicleta elèctrica ajudarà encara més a reforçar aquesta excel·lència”.

 

Document relacionat

El Bicing elèctric es posarà en marxa a finals d’any





Paraules clau

bicing/ Bicing elèctric/