L’Ajuntament de Barcelona atorga les Medalles d’Or al Mèrit Cívic i al Mèrit Cultural : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona atorga les Medalles d’Or al Mèrit Cívic i al Mèrit Cultural

25/07/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El plenari del Consell Municipal ha acordat atorgar les Medalles Medalla d’Or al Mèrit Cívic i al Mèrit Cultural a diverses persones i institucions de la ciutat.

Així, s’ha acordat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a l’Hospital de Mar de Barcelona com a reconeixement de la seva trajectòria centenària i per la seva contribució, en la tasca del tractament de malalties, i dels seus programes de prevenció i investigació que milloren la qualitat de vida dels residents de la nostra ciutat. L’atorgament d’aquesta medalla es va impulsar des de la Delegació de Salut de l’Ajuntament de Barcelona. També s’ha aprovat l’atorgament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús com a reconeixement a la seva contribució, des de la seva creació, en millorar la qualitat de vida i la salut dels nostres ciutadans.

El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha afirmat que amb l’atorgament d’aquestes distincions es fa un “acte de reconeixement a dues institucions sanitàries emblemàtiques, que han vetllat per millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Barcelona”. En el cas de l’Hospital del Mar de Barcelona, ha explicat Martí, es fa un reconeixement a la seva trajectòria centenària i la seva contribució en la tasca del tractament de les malalties, i dels seus programes de prevenció i investigació que milloren la qualitat i l’esperança de vida dels residents a la nostra ciutat. De la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, Martí ha fet esment “a la seva contribució, al llarg de 126 anys, en millorar la qualitat de vida i salut dels nostres ciutadans a través de diferents centres assistencials sanitaris i sociosanitaris”. Jordi Martí ha felicitat les dues “institucions de la ciutat tan necessàries per millorar la salut pública i qualitat de vida dels barcelonins, emblemes d’un model sanitari que hem de preservar”.

El plenari ha acordat també lliurat dels Medalles d’Or al Mèrit Cultural al Teatre Romea, pels seus 150 anys d’inestimable i ininterrompuda tasca en favor de la tradició escènica de la ciutat i el país; a Armand de Fluvià i Escorsa, per la seva contribució per a la conservació i la preservació del ric i important patrimoni heràldic i nobiliari català; i a Josep Maixenchs i Agustí, cineasta impulsor de l’Escola de Cinema d’Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), per la seva important contribució a la formació de les darreres i actuals generacions de professionals de l’audiovisual, que han situat Barcelona internacionalment amb les seves guardonades produccions.

Jaume Ciurana ha afirmat que el Teatre Romea ha estat “el local més destacat de la història del teatre català d’ençà de la Renaixença”. “Barcelona”, ha explicat, “és i ha estat ciutat de teatres, però el Romea és, clarament, un dels teatres barcelonins que atresora més històries i més història” i amb motiu dels 150 anys “val la pena homenatjar el Teatre Romea”.

Ciurana ha explicat que es proposa reconèixer a Armand de Fluvià, advocat, d’origen noble, curiositat insaciable i -per damunt de tot- un dels heraldistes i genealogistes més importants del nostre país, a part de la seva feina per lluita dels drets del homosexuals, i que ha destacat pel seu treball realitzat amb genealogies catalanes i dinasties comtals de casa nostra i la seva lluita. “Gràcies a la seva intensa tasca avui valorem la importància de conèixer els nostres avantpassats”, ha dit el tinent d’alcalde, afegint que de Fluvià va ser clau en el debat per la recuperació de l’escut de la ciutat .

Finalment, ha explicat que es proposa també homenatjar la figura del cineasta i pedagog Josep Maixenchs, fundador i màxim responsable de l’ESCAC, l’escola de cinema adscrita a la Universitat de Barcelona que, amb 20 anys de trajectòria, ha esdevingut un referent. “Bona part dels directors de cinema amb més projecció a Catalunya i arreu com Mar Coll, Juan Antonio Bayona o Quique Maíllo han sortit de l’ESCAC”, ha dit Ciurana, que ha afegit que Maixenchs defensa “un cinema on l’estètica, la sensibilitat i la naturalitat juguen un gran protagonisme”.

“Tots tres”, ha dit Ciurana, “mereixen abastament aquestes medalles que avui proposem”.





Paraules clau

Medalles d’Or/ mèrit cívic/ Mèrit Cultural/