Llum verda a l’aprovació de la MPGM de la Maquinista : Servei de Premsa

Llum verda a l’aprovació de la MPGM de la Maquinista

25/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat provisionalment la Modificació puntual del Pla general metropolità en el subàmbit 2 del sector IV de “La Maquinista”, amb el suport del govern i del PP. L’expedient, que ha permès resoldre les al·legacions presentades grups polítics, associacions i particulars, serà ara tramès a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona per a la seva aprovació definitiva.

Amb aquesta modificació puntual es transformen els usos del sector i es garanteix l’obtenció d’uns sòls d’equipament destinats a escola. En concret, es modifiquen els usos industrials i comercials del sector, transformant-los al d’habitatge i ampliant el comercial i es defineixen els trets bàsics de l’ordenació i el desenvolupament dels sòls privats a través d’un PMU.

El planejament aprovat ordena la totalitat dels 92.000 m2 de sostre del sector. Preveu 30.000 metres quadrats de sostre comercial net ( el planejament vigent ja en preveu 20.000) i 50.000 metres quadrats de sostre residencial, que donen lloc a 588 habitatges. El document estableix que el 30% d’aquests pisos, 15.000 m2 amb 188 habitatges, seran protegits i seran transferits a un altre emplaçament proper amb la intenció de disminuir l’impacte de l’actuació i poder portar a terme la construcció sense dependre de l’execució del sòcol comercial.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha destacat que “l’acord sobre La Maquinista comportarà beneficis pel Districte de Sant Andreu ja que permetrà crear teixit urbà en aquell entorn, creant habitatge lliure i protegit i un pol d’equipaments necessaris pel barri, que inclouen l’Escola La Maquinista, ara en barracots, una escola bressol, un institut de secundària i algun altre equipament”.

En concret s’ha acordat que el curs vinent l’escola seguirà en barracons en l’emplaçament actual, ampliant-se el solar de La Maquinista perquè hi hagi més espai per als alumnes, i que es construirà una passarel·la per accedir a un altre emplaçament provisional, a l’altre costat de les vies, per poder tenir l’escola definitiva construïda el curs 2017-2018.

Segons Vives “ la inversió que viurà La Maquinista, a més, suposarà la creació de 1.200 llocs de treball i serà un atractor de noves oportunitats per Sant Andreu. Aquesta transformació, conjuntament amb el gran desenvolupament urbà vinculat a la futura estació de la Sagrera que es viurà en els propers anys, contribuirà a donar centralitat a Sant Andreu i a fer que es converteixi en la “porta d’Europa” de Barcelona”, ha dit.

 





Paraules clau

atenció a les persones/ comerç/ escola/ habitatge/ La Maquinista/ Sant Andreu/