Gràcia intensifica del missatge de civisme i de respecte al descans dels veïns : Servei de Premsa

Gràcia intensifica del missatge de civisme i de respecte al descans dels veïns

26/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Gràcia posa en marxa una campanya de civisme amb l’objectiu d’intensificar el missatge de convivència als carrers i places i de respecte al descans dels veïns. Amb l’arribada del bon temps, l’Ajuntament de Barcelona posa en marxa diferents actuacions i dispositius per garantir la seguretat i la convivència als carrers i les places dels barris. En aquest sentit el Districte de Gràcia, enguany, vol intensificar la campanya de civisme municipal fent èmfasi en el respecte al descans dels veïns.

Com ha destacat la regidora del districte, Maite Fandos, “la campanya que engeguem s’adreça especialment al públic visitant de nit que gaudeix de l’oferta d’oci i de cultura del districte amb l’objectiu de remarcar missatges de conscienciació centrats en el descans dels veïns i veïnes”. Aquesta campanya continuant amb la mesura de govern del districte per a foment del Civisme i la Convivència, per tal minimitzar l’ús abusiu i/o inapropiat a l’espai públic, especialment a les places.

Per fer arribar aquest missatge es distribuiran diferents elements:

– Uns ventalls amb el lema “ssssplau gràcies per deixar-me descansar”: aquest element es repartirà pels informadors del Pla silenci que recorreran els carrers de la vila d’onze del vespre a una de la matinada entregant piruletes i promovent el missatge de respectar el descans dels veïns. En arribar a les places es farà l’actuació més intensiva especialment a les de la Virreina, Sol, Diamant i Revolució, on donaran el ventall a la gent que està a les terrasses. L’horari de distribució a les places serà d’onze de la nit a una de la matinada fins el proper 21 de setembre.

 

Amb la col·laboració dels agents culturals també es farà la distribució al públic de la darrera sessió del cinema Verdi i del Teatreneu, on fent una estimació basada en les dades d’afluència dels propis locals, s’entregaran 1.500 unitats a les darreres sessions de dijous, divendres i dissabtes també fins el 21 de setembre.

– Instal·lació de vinils a les persianes d’establiments. Aquest element de la campanya s’ha iniciat com a prova pilot, i en aquesta primera fase, ja s’han adherit 9 comerços de les places de la Virreina, Sol, Revolució i Diamant que tenen un sistema de tancament de la persiana adient als requeriments tècnics del vinil. Aquest element s’ha treballat en col·laboració amb els comerciants del barri, com a part implicada de la convivència a l’espai compartit.

 





Paraules clau

atenció a les persones/ civisme/ Gràcia/