L’Ajuntament de Barcelona treu a concurs els projectes per a l’última fase de la remodelació de les cases barates del Bon Pastor : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona treu a concurs els projectes per a l’última fase de la remodelació de les cases barates del Bon Pastor

27/07/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB), ha tret a concurs els treballs per a la redacció dels projectes dels edificis d’habitatges que formaran part de la quarta fase de la remodelació de les cases barates del barri del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu. Aquesta serà l’última fase per completar la remodelació total de les cases barates del Bon Pastor i comportarà la construcció d’uns 200 habitatges nous aproximadament.

La remodelació del Bon Pastor preveu la substitució de 784 cases barates, amb problemes d’humitats, per un nou barri d’habitatges construïts amb els criteris sostenibles i d’estalvi energètic que el Patronat Municipal de l’Habitatge aplica a totes les seves promocions. La remodelació del barri contempla també la redefinició i la millora de l’espai públic amb l’objectiu de potenciar l’espai viari com a zona de relació veïnal, prioritzant l’ús dels vianants per sobre del de vehicles.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha mostrat la seva satisfacció “perquè ja encetem la part final d’aquesta remodelació que ha suposat una important millora de la qualitat de vida dels veïns de l’entorn” i ha explicat que “actualment, estem executant les obres per a la construcció dels edificis que conformen la tercera fase de la remodelació, juntament amb les de millora del centre cívic del barri que compten amb un pressupost de més de 770.000 euros i les de reurbanització dels carrers del casc antic per 1,5 milions d’euros”.

 

En fase de redacció la 3a fase d’urbanització

El projecte d’urbanització de la 3a fase del barri del Bon Pastor es troba actualment en fase de redacció. La urbanització seguirà els mateixos paràmetres que les fases anteriors amb l’objectiu de millorar l’espai públic, potenciant l’espai viari com a zona de relació veïnal i prioritzant l’ús dels vianants per sobre del de vehicles.

Entre les diferents actuacions, destaquen l’establiment de noves zones de vianants, , la instal·lació de jocs infantils i per a gent gran, l’eliminació de serveis aeris per substituir-los per xarxes canalitzades soterrades (telèfon, electricitat, etc), l’eliminació de barreres arquitectòniques, la implantació de sistemes més eficients de reg i de sistemes d’il·luminació més eficients i la instal·lació de recollida pneumàtica de residus. L’àmbit d’actuació d’aquest fase es de 16.563 m2.

 

Una remodelació per fases

L’actuació que el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) està duent a terme al Bon Pastor consta de 4 fases: els 152 habitatges corresponents a la primera fase es van lliurar l’any 2006, i els 190 corresponents a la segona, al 2010. Actualment s’estan duent a terme les obres dels 167 habitatges que conformen la 3a fase de la remodelació del Bon Pastor. Amb els 200 habitatges previstos a la 4a fase, el PMHB haurà construït al barri més de 700 nous habitatges. Els habitatges d’aquesta darrera fase tindran entre 60 i 90 m2 de superfície útil i seran majoritàriament de 3 dormitoris. La previsió és que les obres d’aquesta última fase comencin al 2016.

 

Un procés molt participatiu

La participació dels veïns i veïnes del barri ha estat una constant en el procés de remodelació de les cases barates del Bon Pastor. El 1998 es va constituir una Comissió de Seguiment d’afectats que ha actuat com a interlocutor entre els veïns i les administracions, també es va obrir una oficina d’informació i es va posar en marxa un Pla d’Acompanyament.

 


Habitatges de la 1a i 2a fase de la remodelació del Bon Pastor

Render edifici E2 (3a fase de la remodelació)

Render edifici F1 (3a fase de la remodelació)

Render edifici F2 (3ª fase de la remodelació)





Paraules clau

atenció a les persones/ bon pastor/ habitatge/