El Districte de Nou Barris destina gairebé 40.000 euros a entitats del territori que ofereixen activitats de lleure durant l’estiu : Servei de Premsa

El Districte de Nou Barris destina gairebé 40.000 euros a entitats del territori que ofereixen activitats de lleure durant l’estiu

03/08/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de Nou Barris destina aquest estiu 39.050 euros a les entitats que s’organitzen des de les entitats amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona al territori. Aquestes activitats tenen com a principal objectiu cobrir el lleure dels infants del districte durant els mesos de juliol, agost i setembre. Aquestes activitats poden ser de lleure, educatives, esportives i socials.

La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha recordat que “pel districte de Nou Barris és essencial desenvolupar polítiques adreçades als joves i infants del districte, que són el nostre futur” i ha afegit “una de les línies en la que treballem és en garantir que tots els infants que vulguin puguin accedir a les activitats que es fan al districte per a infants i joves”. Finalment, la regidora ha volgut “agrair a les entitats socials del territori l’esforç dut a terme per poder desenvolupar aquestes activitats”.

Els agents implicats com a principals promotors en el desenvolupament d’aquestes activitats són els serveis socials, els centres escolars i les entitats i institucions. Les principals estratègies a seguir són:
– Garantir la continuïtat del treball educatiu i social amb les famílies i amb els infants durant els mesos d’estiu.
– Oferir activitats amb servei de menjador per garantir la cobertura alimentària durant el període de vacances estivals.
– Oferir una experiència educativa que permet treballar, a través del joc, valors com la convivència, l’autoestima o el fet de compartir.
– Prioritzar els territoris amb més necessitats socials com són Can Peguera, Ciutat Meridiana, Roquetes, Trinitat Nova i Porta.
– Concertar amb les entitats del territori el desenvolupament dels seus projectes i serveis i donen respostes a les noves necessitats que sorgeixen.

A més, des del districte i juntament amb entitats socials del territori, s’han impulsat algunes iniciatives com són:
– Augmentar el suport econòmic al Casalet de Can Peguera amb una aportació municipal de 8.800 euros per fer activitats a les tardes.
– Fer dues tandes del camp de treball per a joves de Ciutat Meridiana per arribar a 30 joves amb una inversió de 14.000 euros per part del districte.

 

Activitats al mes d’agost per garantir el lleure al districte

Durant el mes d’agost també es garanteix l’accés a activitats de lleure, així com l’accés a menjador amb un seguit d’iniciatives que reben el suport del districte de Nou Barris i que són:
– Donar suport amb 10.750 euros al casal d’estiu organitzat per la Fundació Pare Manel amb activitats per a 60 infants de l’escola Antaviana.
– Aportació de 5.500 euros per a desenvolupar activitats esportives al camp de futbol de Ciutat Meridiana amb suport alimentari.
– Gestió per part de La Indomable d’un casal d’estiu amb dinar per a 50 nens de Ciutat Meridiana amb inversió feta per la Fundació La Caixa.

També es duran a terme activitats que tenen lloc a tota la ciutat com són el pla de suport educatiu per a estudiants d’ESO amb possibilitat de fer activitat esportiva i la iniciativa dels patis oberts, amb 4 al districte de Nou Barris.





Paraules clau

atenció a les persones/ educació/ esport/ Estiu 2014/ infants/ joves/ lleure/ Nou Barris/