El districte de Sarrià-Sant Gervasi estrena els Jardins Doctor Roig i Raventós : Servei de Premsa

El districte de Sarrià-Sant Gervasi estrena els Jardins Doctor Roig i Raventós

05/08/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Sarrià-Sant Gervasi estrena els nous Jardins de Doctor Roig i Raventós, a la cruïlla entre el carrer Ganduxer i el carrer de Dalmases, que s’han renovat gràcies a les obres que han finalitzat avui i que inclouen la construcció d’un aparcament soterrat promogut pel Col·legi de Metges de Barcelona amb capacitat per a prop de 350 places.

 

 

En la renovació dels jardins s’han incorporat millores en l’accessibilitat, la il·luminació, la vegetació i els elements urbans, i s’ha creat un teló vegetal de fons per fer de barrera vegetal configurar l’espai com a lloc d’estada per al barri, amb més places per seure, més arbres i jocs per a totes les edats.

En la renovació dels jardins s’ha aprofitat per millorar-ne l’accessibilitat, eliminant les escales i fent-hi un nou accés pel carrer de Ganduxer a cota amb la vorera. A més, s’ha treballat el disseny dels nous jardins per generar un itinerari amable en travessar-lo en diagonal entre Ganduxer i Dalmases i perquè siguin utilitzats no només com a lloc d’estada sinó també de pas.

S’han instal·lat uns nous jocs infantils per a totes les edats, al costat nord-est, protegit del carrer i l’aixopluc de vegetació, i es manté l’espai per a gossos també al costat nord-oest dels jardins.

Pel que fa als elements d’aigua, llac central característic d’aquests jardins s’ha mantingut, se n’ha refet el fons i s’ha reparat la instal·lació i sistema de depuració. També s’ha conservat la font per a gossos i s’ha canviat la ubicació de l’actual font.

També s’ha millorat la il·luminació, amb especial atenció al costat del Centre d’Atenció Sociosanitària de carrer Dalmases, i s’ha col·locat una espècie de gespa resistent, que manté la coloració als mesos de primavera i estiu, i s’han plantat flors de temporada.

 

Fruit d’un procés participatiu

La configuració dels nous Jardins Doctor Roig i Raventós es va treballar en un grup de treball creat al juliol de 2012 i format per 26 veïns de l’entorn dels jardins, el responsable de projecte del Col·legi de Metges, l’arquitecte i director de les obres tant de l’aparcament com del jardí, i responsables del Districte.

Els acords d’aquest grup de treball van ser la base per a la redacció del projecte executiu de l’obra de renovació dels Jardins de Doctor Roig i Raventós, que ara es tramitarà per a la seva aprovació i posterior exposició pública.





Paraules clau

Jardins de Doctor Roig i Raventós/ Sarrià-Sant Gervasi/