Trias: “la fira del llibre en català és un magnífic indret per reivindicar la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres tradicions” : Servei de Premsa

Trias: “la fira del llibre en català és un magnífic indret per reivindicar la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres tradicions”

05/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquesta tarda en la inauguració de la 32a edició de La Setmana del Llibre en Català, que se celebra a l’avinguda de la Catedral del 5 al 14 de setembre. A l’acte també han participat el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; i la presidenta de la Comissió organitzadora de La Setmana del Llibre en Català, Montse Ayats.

 

 

Aquest és el tercer any que La Setmana del Llibre en Català se celebra a l’avinguda de la Catedral. En l’edició d’enguany, l’esdeveniment compta amb 105 expositors, que corresponen a 85 segells editorials, 17 llibreries, la Institució de les Lletres Catalanes i el Govern Andorrà.

L’alcalde ha afirmat durant la inauguració que “la fira del llibre en català és un indret per reivindicar i defensar la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres tradicions” i ha afegit que “aquest és un esdeveniment cultural de la nostra ciutat que contribueix a reforçar el paper de Barcelona com a capital del llibre i de la lectura”.

Trias ha recordat que Barcelona està fent una aposta ferma per “ser coneguts com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar” i ha expressat que “hem de prioritzar de manera molt clara la despesa social i cultural i també en activitat econòmica perquè aquesta és important perquè hi hagi benestar”.

L’alcalde ha assegurat que la fira “és el principal esdeveniment del país que reuneix en un mateix espai les darreres novetats editorials i revistes que es publiquen en català” i també és “un bon lloc de trobada entre les editorials, les llibreries, les biblioteques, els autors i, evidentment, els lectors; que compta amb un esplèndid programa d’activitats (tertúlies, lectures, espectacles, debats)”.

Trias ha assenyalat que “és especialment bonic que Barcelona prepari la candidatura com a Ciutat Creativa UNESCO”.

Finalment, l’alcalde també ha valorat la cancel·lació de la presentació del llibre “Victus” d’Albert Sánchez Piñol que havia de tenir lloc ahir al vespre a la seu de l’Instituto Cervantes a Utrecht (Holanda): “és indignant que es prohibeixi la presentació d’un llibre però el que és al·lucinant és que la resta d’Espanya no reaccioni i ho trobi normal. La democràcia no tothom l’entén igual”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ cultura/