Les 4 escoles municipals de música de Barcelona inicien el curs 2014-15 : Servei de Premsa

Les 4 escoles municipals de música de Barcelona inicien el curs 2014-15

16/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 17 de setembre s’inicia el curs 2014-15 a les 4 escoles municipals de música de Barcelona, que tenen una capacitat total per a uns 2.600 alumnes, inclosos els assistents als tallers de música per a nadons. L’Ajuntament de Barcelona ofereix programes de formació musical i tallers de música per a nadons a les 4 escoles municipals de música de la ciutat: EMM Can Ponsic, avinguda J.V.Foix, 51 (districte de Sarrià – Sant Gervasi); EMM Eixample – Joan Manuel Serrat, carrer Sardenya, 368 (districte de l’Eixample); EMM Nou Barris, carrer Río de Janeiro, 11 (districte de Nou Barris) i EMM Sant Andreu, carrer Segadors, 2 (districte de Sant Andreu).

Les 4 escoles municipals de música de Barcelona ofereixen tallers de música per a nadons adreçats a alumnat entre 2 mesos i 4 anys, acompanyats de les seves famílies; cursos de formació musical per alumnat entre 5 i 18 anys, i programes d’aprenentatge musical i agrupacions vocals i instrumentals per alumnat major de 18 anys. En total, 2.600 places per a alumnat de totes les edats.

A l’alumnat major de 5 anys, se’ls hi ofereix la possibilitat de rebre formació com a solista en diferents estils (música clàssica, moderna, jazz, contemporània o antiga), participar en agrupacions instrumentals (ensembles, orquestres de vent i corda, música de cambra, combos, etc.) i també en grups corals. Per alumnat amb especial capacitat i interès, es facilita l’accés a estudis professionalitzadors.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha volgut destacar “la gran tasca formativa dels professionals de les escoles municipals de música de la ciutat que ofereixen els seus coneixements a tot tipus d’alumnes, de diferents nivells musicals i edats, i que tenen com a interès comú l’aprenentatge musical com a solista o com a membre d’una agrupació musical o coral”. A més, també, el regidor Ardanuy, ha volgut recordar que “durant el curs, les escoles municipals de música de Barcelona organitzen i ofereixen activitats obertes a tothom”

Dins de les activitats que es desenvolupen durant el curs, a les 4 escoles s’impulsen intercanvis i trobades per projectar aquestes escoles a l’exterior mitjançant formacions musicals que participen en concerts i activitats fora dels centres. A més, durant el curs, les escoles ofereixen també activitats obertes a tothom: Dijous Concert, Off concurs Maria Canals, Música als Parcs, Portes Obertes, etc.





Paraules clau

cultura/ escola/ música/