Barcelona ofereix més de 200 noves places de formació mobile per a aturats : Servei de Premsa

Barcelona ofereix més de 200 noves places de formació mobile per a aturats

18/09/2014

La indústria del mòbil és un sector en continu creixement que genera oportunitats de negoci i també de feina. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, compta amb un pla propi de formació mobile per millorar les competències tecnològiques dels professionals amb l’objectiu de crear una ciutat més competitiva i de referència com a capital mundial del mòbil.

Els principals objectius són vehicular la reorientació dels participants cap a un sector amb més capacitat d’ocupació i formar professionals més competitius i polivalents al mercat tot aconseguint augmentar les seves oportunitats d’inserció.

 

Aprenent a viure del mòbil

El programa “Mobilitza’t mobile” s’adreça a joves aturats d’entre 18 i 24 anys que tinguin la titulació d’ESO o equivalent. Es tracta d’un dels col·lectius prioritaris, el de joves que ni estudien ni treballen, que tot i ser nadius digitals, molts no es plantegen aprofitar els seus coneixements en l’ús de dispositius mòbils i transformar-los en oportunitats professionals.

Per aquest motiu, l’objectiu del programa és donar a conèixer les oportunitats dels sector i que es formin professionalment per poder inserir-se al mercat laboral amb majors garanties. Així mateix, a través d’aquest programa, també es pretén contribuir a que els joves participants retornin al sistema educatiu i continuïn la seva formació.

“Mobilitza’t mobile” té una durada d’entre sis i vuit mesos que es tradueix en unes 340 hores de formació estructurada en quatre fases: alfabetització digital, iniciació en l’àmbit mobile, diferents aplicacions professionals i especialització. Al llarg del programa, els joves adquireixen coneixements sobre disseny i usabilitat, programació d’apps i configuració i comercialització de dispositius.

A més, els 60 participants compten amb el suport de mentors experts que els guien durant el procés d’orientació professional, i també participen en activitats de divulgació de la cultura mobile i d’informació sobre les noves tendències i oportunitats que es generen a la ciutat entorn a aquesta industria que constant canvi.

 

Barcelona es mou cap a nous sectors de futur

“Barcelona en moBiment” és un programa integral d’ocupació en l’àmbit mobile que comprèn quatre línies bàsiques d’actuació:

 

El programa s’adreça, principalment, a professionals amb experiència en l’àmbit tecnològic, però també està obert a aquelles persones que detectin en el sector del mòbil una oportunitat laboral i vulguin ampliar coneixements i incrementar les possibilitats de trobar feina en el mercat actual.

Pel que fa a l’oferta formativa, durant el mes d’octubre es posaran en marxa, de manera esglaonada, 8 cursos nous que se sumen als 5 ja realitzats, en el marc d’aquest programa, entre juny i juliol. Tenen una durada de 40 a 80 hores de formació, en funció del grau d’especialització, i s’adrecen a unes 20 persones cada un. Per tant, actualment, hi ha 60 places convocades per a aturats de la ciutat que vulguin complementar el seu perfil professional amb competències mobile i així accedir a noves oportunitats laborals.Compartiu aquest contingut