El Conservatori Municipal de Música de Barcelona inicia el curs 2014-15 el proper dilluns 22 de setembre : Servei de Premsa

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona inicia el curs 2014-15 el proper dilluns 22 de setembre

21/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns 22 de setembre s’iniciarà el curs 2014-15 al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb un total aproximat de 1.000 alumnes, que cursaran estudis de grau professional i altres aprenentatges musicals no reglats i cursos oberts. Uns 540 alumnes faran estudis de grau professional, mentre que uns 460, aproximadament, faran estudis i aprenentatges musicals no reglats durant el curs en aquest equipament educatiu municipal.

Els estudis de grau professional o estudis reglats s’estructuren en 6 cursos acadèmics de durada, amb un total de 4 àrees instrumentals i una de cant, que recullen les diverses especialitats: instruments de l’orquestra, instruments polifònics, instruments de música antiga, instruments de música tradicional, cant i piano. Els estudis i aprenentatges musicals no reglats es desenvolupen durant el curs mitjançant cursos oberts; classes magistrals; seminaris, cursets i conferències, etc.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha destacat “la gran tasca formativa i educativa musical que es desenvolupa per part dels professionals del Conservatori Municipal de Música de Barcelona”. Ardanuy ha afegit a més, que “estem treballant per aconseguir que el Conservatori Municipal de Música es consolidi cada vegada més com un espai obert a la ciutat mitjançant diferents actes i iniciatives per a tot tipus de públic”.

En aquest sentit, durant el curs, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona organitza noves iniciatives i activitats obertes a tothom: Dijous Concert; 50’Joves; Concert de Primavera; Concert Anual a l’Auditori: Orquestra i Banda, etc..

 

Tasques de millora i manteniment

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona se situa en un edifici ubicat al carrer Bruc, 110-112/carrer València, obra de l’arquitecte municipal Antoni de Falguera, inaugura el 1928.

Fins a finals de setembre, s’estan fent obres de millora a l’edifici que consisteixen en la rehabilitació de l’espai central de l’edifici anomenat La Peixera, pati interior cobert per una claraboia i que ocupa la totalitat de l’alçada de l’edifici, des de la planta baixa i fins a la coberta. Aquesta obra de rehabilitació inclou el sanejament d’humitats, la reparació d’esquerdes i la recuperació dels estucs, esgrafiats i pintures de les façanes interiors i, a més, s’estan recuperant les làmpades en forma de globus originals i la col·locació de noves lluminàries per reforçar la il·luminació artificial de l’espai. D’altra banda, s’estan reformant unes 80 portes que hi ha a les 3 plantes del Conservatori.





Paraules clau

Conservatori Municipal de Música/