Xavier Trias destaca la col·laboració amb les entitats del tercer sector com a factor clau per fer front a les desigualtats socials : Servei de Premsa

Xavier Trias destaca la col·laboració amb les entitats del tercer sector com a factor clau per fer front a les desigualtats socials

17/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, destaca el compromís municipal de fer front de manera compartida, a les situacions de vulnerabilitat i les desigualtats socials. Trias ha participat aquesta tarda a l’acte institucional del Dia Internacional Contra la Pobresa organitzat per la Taula del Tercer Sector i la Fede.cat (Organitzacions per a la Justícia Global). A l’acte també han participat la Consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras; i la presidenta de Fede.cat, Míriam Acebillo. En el transcurs de l’acte s’ha llegit el Manifest promogut per la Plataforma ‘Pobresa Zero’ del Dia Internacional contra la pobresa.

 

 

L’alcalde ha afirmat durant la seva intervenció que la inversió en l’atenció a les persones ha de ser prioritària i que per aquest motiu “passi el que passi els propers pressupostos, els del 2015, augmentarem la partida social”, que enguany ja ha s’ha incrementat un 30%, “ perquè hi ha coses que no podem admetre i que son de consciència”.

Trias ha destacat que l’Ajuntament també vol destinar el 0,7% del pressupost a la cooperació, perquè, segons ha dit, “ hem de donar exemple i fer les coses per principis”. Trias ha reiterat que tot aquest treball per reduir els desigualtats socials i lluitar contra la pobresa “ho farem col·laborant mb el tercer sector. Jo hi crec fermament. No és un sector generador de despesa sinó creador d’activitat econòmica i llocs de treball”.

L’alcalde ha reconegut que “tenim un problema de pobresa que també el teníem en moments de creixement, tot i que ara es posa de manifest més que mai i ho veiem a prop i a tot arreu”. Trias ha assegurat que “en els darrers temps s’han vist molts drets afectats, com el dret al treball i l’accés a l’habitatge. “Sense aquests drets es trenca la societat. Érem un país d’èxit però ens vam equivocar de model. Es va crear riquesa i se la van quedar uns pocs. Hem de canviar la filosofia de fons. Hem de crear activitat econòmica i no caure en els mateixos errors que abans”, ha sentenciat.

L’alcalde ha explicat que per donar resposta a les persones que més necessiten l’ajuda, “les administracions més properes als ciutadans s’han trobat que tenen menys mitjans i que en canvi, son els Ajuntaments, els que sense tenir segons quines competències hem d’afrontar molts reptes i prioritzar l’atenció als més necessitats”

L’alcalde també ha volgut realitzar un gran agraïment a les entitats del tercer sector social, “Barcelona no seria Barcelona sense entitats com les vostres, sense el ric teixit associatiu i la societat civil que tenim”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ atenció a les persones/