Alcalde Trias: “La gran transformació urbana i social que s’està desenvolupant a les Glòries es fa d’acord amb els veïns” : Servei de Premsa

Alcalde Trias: “La gran transformació urbana i social que s’està desenvolupant a les Glòries es fa d’acord amb els veïns”

21/10/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat les obres de la plaça de les Glòries on ha destacat que la gran transformació urbana i social s’està desenvolupant es fa d’acord amb els veïns i veïnes. Trias, acompanyat del tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha explicat les actuacions de transformació que s’estan duent a terme i ha anunciat que, complint el compromís amb el que es va presentar a les eleccions, es posaran en marxa els procediments per començar a fer el túnel per sota de la Gran Via.

 

 

L’alcalde ha assenyalat que les obres de les Glòries “són molt complexes i presenten grans dificultats, però està anant tot molt bé, la urbanització provisional de la plaça va pel bon camí i seguint el calendari previst”. “El tambor de Glòries ja és història”, ha afirmat i ha felicitat totes persones que han fet possible aquesta demolició de manera impecable.

“El que s’està fent a les Glòries és una gran transformació urbana i social, que estem desenvolupant d’acord amb els veïns i veïnes i seguint els punts del compromís de Glòries signat el 2007”. Trias ha afirmat que “volem que la gent es faci seva la gran esplanada, també mentre es fan les obres i se’n sentin protagonistes”.

L’alcalde ha explicat que avui mateix ha entrat en servei del carril bici provisional que travessa el centre de la plaça, i ja es pot veure el jardí provisional amb les 232 alzines que abans hi havia dintre del tambor de Glòries. “Tot el que estem fent ho estem fent d’acord amb els veïns i les veïnes, amb les associacions i les entitats del barri”, ha insistit. El nou parc urbà de les Glòries que s’està dissenyant inclou nous equipaments, entre d’altres, l’escola dels Encants, i la construcció a partir de desembre de 105 habitatges amb serveis per a gent gran i nous equipaments sociosanitaris.

Xavier Trias ha explicat que s’estan ja s’estan fent els passos per poder començar a construir el túnel que anirà per sota de la Gran Via. Aquest túnel suposarà una inversió important però molt necessària. El túnel, llarg i subdividit en dues parts, es construirà en dues fases: la primera, més profunda, entre Castillejos i Badajoz; i la segona entre Badajoz i la Rambla del Poblenou.

Per la seva part, el tinent d’alcalde Antoni Vives, ha afegit que “estem treballant en urbanitzacions provisionals de la plaça però encaminats a la construcció definitiva”. Vives ha destacat que els túnels avui anunciats tindran un “caràcter urbà i un lliurament amable a la ciutat”. Vives ha assegurat que per a l’execució d’aquests túnels “és necessari l’acord, que ja existeix, amb els veïns, corroborat ahir a la Comissió de Seguiment, que es pugui aprovar el projecte executiu a la Comissió d’Habitat Urbà, i disposar de les partides econòmiques corresponents, en funció de les negociacions pressupostaries”.

 

Documents relacionats

Dossier de premsa: La transformació de la plaça de les Glòries i la seva utilització ciutadana avança, un cop enderrocada l’anella viària

Vídeo MOV | MP4

Imatges





Paraules clau

Alcalde Trias/ Glòries/