L’alcalde encoratja els joves del Casal dels Infants perquè es formin pel seu futur professional : Servei de Premsa

L’alcalde encoratja els joves del Casal dels Infants perquè es formin pel seu futur professional

23/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha encoratjat avui els participants de la segona edició del curs de formació que ofereix el Casal dels Infants i l’Hospital de Sant Pau, a formar-se per millorar el seu futur professional. Els joves participants -45 l’any passat- realitzen un curs de 100 hores teòriques sobre l’atenció a persones amb diversitat funcional, i posteriorment, realitzen la part pràctica a l’Hospital de Sant Pau amb personal del mateix centre hospitalari. A l’acte hi ha assistit Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports; Neus Munté, consellera de Benestar i Família; mossèn Josep M. Forcada, administrador de Torn de la MIA; Roser Rosell, presidenta del Casal dels Infants; Helena Bascuñana, directora del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Sant Pau, entre d’altres.

 

 

Durant la presentació d’aquesta edició, que s’ha celebrat avui al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, Trias ha assegurat que la seva feina com a assistents personals “incidirà directament en la millora de la qualitat de vida de moltes persones”. A més, l’alcalde ha agraït les dues institucions la seva aposta per impulsar projectes com aquest, de formació professional dels joves, una tasca que facilita la seva emancipació i el seu desenvolupament personal i professional.

L’alcalde ha agraït les dues institucions la seva aposta per impulsar projectes com aquest, de formació professional dels joves, una iniciativa que facilita la seva emancipació i el seu desenvolupament personal i professional. Xavier Trias ha defensat que el Tercer Sector fa una feina importantíssima, arribant sovint on les administracions no poden arribar, amb sensibilitat especial, detectant necessitats i donant solucions, “així multipliquem recursos”.

Com ha assenyalat Trias, en els darrers anys la ciutat ha acollit a molta gent nouvinguda. En el primer moment la necessitat va ser donar resposta d’acollida, avui cal que aquesta gent se senti integrada amb uns objectius comuns. A parer de Trias perquè la gent se senti integrada hi ha dos aspectes fonamentals: l’habitatge i el treball, i per a tenir treball és fonamental la formació. En aquest sentit, ha destacat la iniciativa conjunta del Casal dels Infants i l’Hospital de Sant Pau, que permetrà que joves puguin formar-se, i a més en una feina amb un vessant social molt important, ajudant persones que ho necessiten. “És un èxit per a tots i us dono el meu suport”, ha finalitzat Trias.





Paraules clau

Alcalde Trias/ atenció a les persones/