El districte de Sant Andreu contractarà a 8 aturats de llarga durada com a agents cívics als barris de Trinitat Vella, Bon Pastor i Baró de Viver : Servei de Premsa

El districte de Sant Andreu contractarà a 8 aturats de llarga durada com a agents cívics als barris de Trinitat Vella, Bon Pastor i Baró de Viver

29/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Sant Andreu contractarà a 8 aturats de llarga durada per a fer d’agents cívics als barris de Trinitat Vella, Bon Pastor i Baró de Viver, tal i com recull la mesura de govern “Més civisme, més inserció” que es va presentar ahir al Consell Plenari del Districte. Aquesta iniciativa compta amb un pressupost de 122.486,7 euros entre els anys 2014 i 2015.

El projecte dóna resposta a diversos dels objectius prioritaris del govern municipal que són: fomentar l’ocupació i garantir l’atenció als col·lectius socialment més vulnerables; garantir la convivència veïnal i preservar l’acció social sobretot a l’espai públic. D’aquesta manera, es dóna una sortida professional a veïns d’aquests tres barris, que concentren el 21,8% del total del districte de Sant Andreu. D’aquests, un 46,9% són de llarga durada, és a dir amb més de 12 mesos d’atur continuat. I, a la vegada, es treballa el civisme i la convivència.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha destacat la importància d’aquesta mesura que “ens permet donar-li una oportunitat laboral a vuit aturats de llarga durada d’aquests barris i a la vegada ens permet garantir la convivència i el bon us de l’espai públic” i ha afegit “la intenció del govern municipal és poder donar continuïtat a aquesta iniciativa a d’altres barris del districte i poder donar resposta a les necessitats de més veïns i veïnes que estiguin patint els conseqüències de la situació econòmica actual”.

El districte farà un encàrrec de servei a una empresa d’inserció per tal que creïn dos equips de quatre persones cadascun. Aquestes persones seran seleccionades entre veïns d’aquests territoris que tinguin expedient en curs a l’Institut Municipal de Serveis Socials i que estiguin en situació d’atur al llarg dels últims 12 mesos, com a mínim. La previsió és que l’equip de Trinitat Vella comenci aquest mes de novembre i el de Bon Pastor i Baró de Viver al gener de 2015.

Aquests agents intervindran i/o faran mediació en els següents casos:

S’ha dissenyat un pla de formació per a aquests futurs agents cívics per tal que adquireixin els coneixements necessaris per desenvolupar les seves funcions i que inclouen àmbits com la prevenció, les ordenances municipals, les habilitats comunicatives, neteja…

Finalment, amb aquesta iniciativa també es cerca la màxima implicació, compromís i complicitat del món associatiu i de la comunitat educativa per incrementar la qualitat de vida.





Paraules clau

atenció a les persones/ Sant Andreu/