Alcalde Trias: “La meva única força és l’honestedat i penso actuar amb tota la contundència contra aquest tipus d’acusacions falses” : Servei de Premsa

Alcalde Trias: “La meva única força és l’honestedat i penso actuar amb tota la contundència contra aquest tipus d’acusacions falses”

31/10/2014Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat avui al Consell Plenari que aquesta migdia ha rebut la confirmació oficial per part del banc suís UBS que no té ni ha tingut mai un compte bancari a Suïssa. L’alcalde, en una resposta al grup d’ICV-EUiA, ha afirmat “ara tinc les eines per defensar-me i vull deixar ben clar que mai he tingut comptes ni a Suïssa ni a Andorra, ni enlloc que no sigui Catalunya”.

Trias ha titllat de “totalment falsa” la informació apareguda al El Mundo el dilluns 27 d’octubre que li atribuïa un compte al país helvètic i ha afegit “no he fet altra cosa que desmentir a tots els mitjans de comunicació les informacions publicades”. Trias ha lamentat la publicació d’aquests informacions, “un professional del periodisme mai hauria publicat una notícia com aquesta sense, com a mínim, tenir la precaució d’aportar documentació”.

Tria ha recordat que dimarts passat va presentar una querella contra els periodistes que van signar l’article i contra l’editora del diari, en “considerar que la publicació d’aquestes informacions és constitutiva d’un delicte d’injúries i calúmnies greus amb publicitat”. La querella, ha afegit, demana a més al jutge que sol·liciti informació a Andorra i Suïssa “per demostrar que no tinc cap compte bancari en aquests països perquè no em cansaré de defensar la meva honorabilitat i honestedat”. Així mateix, la querella també demana que testifiqui el Director General de la Policia.

Xavier Trias ha afirmat que les informacions publicades “falten a la veritat i que suposen una greu afectació de la meva reputació personal. La meva única força és l’honestedat i penso actuar amb tota la contundència contra aquest tipus d’acusacions falses”. L’alcalde ha volgut agrair a totes les persones que aquests dies l’hi ha demostrat la seva confiança i també ha expressat el seu malestar amb certes actituds de falta d’escalf i de dubtes envers la seva persona, “m’ha molestat de manera extraordinària”.

Trias ha explicat que durant aquest dies ha fet totes les gestions possibles per demostrar la falsedat de les informacions i que, aquest matí, mentre s’estava celebrant el Consell Plenari, ha arribat un certificat, signat per dos consellers jurídics de l’entitat bancària UBS, que confirma que no té ni ha tingut cap compte bancari en aquell país.

Segons Trias “quan corre un pamflet amb un cert grau d’informació es pot investigar, però que es filtri aquesta investigació, és una vergonya, una absoluta vergonya”. L’alcalde ha criticat les pressions exercides pel ministre d’Interior als mitjans de comunicació per publicar aquesta informació. “És una vergonya i no ho admeto”, ha afirmat contundent Trias, que ha afegit que demanarà la dimissió del ministre d’Interior. L’alcalde ha volgut agrair també als mitjans de comunicació que no han publicat les informacions o les han publicat de manera correcta.

L’alcalde ha afirmat que ha sentit “indefensió” i que ha passat uns dies molt difícils, “com un malson, i el més greu és que hi ha col·laborat persones que tenen gran responsabilitat”. Trias ha anunciat que “anirà a les últimes” i que ja ha parlat amb el Síndic de Greuges per apel·lar a la Defensora del Poble “perquè em sento en dificultats de poder-me defensar”.

Finalment, ha afirmat que el que ha passat no és un atac a Xavier Trias sinó que “és un atac l’alcalde de Barcelona i això no pot ser de cap de les maneres”.

 

Document relacionat

Certificat de la banca suïssaCompartiu aquest contingut

Paraules clau
Alcalde Trias/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina