Sònia Recasens afirma que les empreses que promouen la cooperació social competeixen millor al món : Servei de Premsa

Sònia Recasens afirma que les empreses que promouen la cooperació social competeixen millor al món

07/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha presidit aquest divendres la signatura pública d’un conveni de col·laboració entre l’Associació Clúster Créixer, l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris (ACEDE) i la Fundació Claperós. La finalitat de l’acord és contribuir a crear el màxim volum de negocis possible per a les petites i mitjanes empreses que caracteritzen el teixit empresarial del país, i treballar en el foment de la incorporació de clàusules socials i els criteris de compra socialment responsable en els àmbits públic i privat.

 

 

El conveni es basa en tres línies de treball. Primer, la cooperació i el treball conjunt en el foment de la incorporació de clàusules socials i els criteris de compra socialment responsable en els àmbits públic i privat. Segon, la promoció del coneixement mutu i difusió d’aquelles actuacions que afavoreixen la generació d’oportunitats de treball per a les persones amb especials dificultats. I, per últim, el suport a les operacions de cooperació empresarial entre socis de Créixer, ACEDE i les empreses vinculades a la Fundació Privada Claperós per assolir millors condicions de competitivitat en els mercats públic i privat.

Durant l’acte, Recasens ha afirmat que el conveni “va alineat amb el full de ruta del Govern municipal per la ciutat, que prioritza actuacions per afavorir les empreses compromeses amb les persones vulnerables i la gent que treballa per fer del progrés econòmic un progrés social”. A més, ha afirmat que l’economia innovadora i socialment responsable “és el futur de la ciutat”, i ha ressaltat que “avui dia les empreses competeixen al món amb millors eines si promouen la cooperació social”.

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde ha recordat que l’Ajuntament impulsa iniciatives com la inclusió de clàusules socials en els contractes municipals, i els Bons Compromís per l’ocupació, uns incentius a les empreses per la contractació de persones sense feina que presten especial atenció al col·lectiu de persones amb risc d’exclusió social.

L’ACEDE és l’única associació que agrupa empresaris de diferents sectors, representants polítics de tots els partits, agents socials, patronals i sindicals, que té com a missió contribuir en la consolidació de la identitat de Catalunya com un país pròsper i competitiu amb institucions econòmiques i socials compromeses i col·laboradores.

La Fundació Privada Claperós entén l’acció social com una activitat col·lectiva conductora per garantir el benestar de la ciutadania en general i treballa en dues línies d’actuació diferenciades però amb una interrelació evident: en el compliment per part de les empreses catalanes de la responsabilitat social empresarial i en la orientació, formació i inserció laboral dels col·lectius més vulnerables de la societat.

El Clúster Créixer és una iniciativa innovadora de cooperació entre entitats sense afany de lucre catalanes que gestionen empreses d’economia social i que té com a finalitat ser capaç de crear més i millors llocs de treball per a les persones amb majors dificultats, mitjançant estratègies de col·laboració empresarial. Les 33 entitats sense afany de lucre sòcies de Créixer donen feina a un total de 5.440 treballadors i treballadores (dels quals més de 4.500 són persones amb especials dificultats).





Paraules clau

atenció a les persones/ cooperació social/ empresa/ responsabilitat social/