Mercats de Barcelona assessora la ciutat de Maputo en el marc del conveni de cooperació internacional : Servei de Premsa

Mercats de Barcelona assessora la ciutat de Maputo en el marc del conveni de cooperació internacional

11/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En el marc del conveni de cooperació internacional entre les ciutats de Barcelona i Maputo, capital de Moçambic, el regidor de Consum, Comerç i Mercats i president de Mercats de Barcelona, Raimond Blasi, s’ha reunit amb l’alcalde de Maputo, David Simango, i altres autoritats municipals per tal d’assessorar en matèria de mercats municipals.

 

maputo

 

El regidor de Comerç, Consum i Mercats i president de Mercats de Barcelona, Raimond Blasi ha declarat: “Els mercats de Barcelona són un referent internacional pel que fa al model de remodelació de l’equipament i a la gestió tecnològica i econòmica i aquesta expertesa ens permet assessorar altres ciutats”.

El regidor Blasi ha visitat el Mercado Central de Maputo, que s’ha remodelat seguint el model de Barcelona, és a dir, amb el trasllat de l’activitat provisional a un espai fora del mercat, mentre es fan les obres de restauració. Aquest model de rehabilitació va inspirar l’alcalde de Maputo quan va fer una visita al Mercat de Sant Antoni de la nostra ciutat.

En el marc de les reunions amb la regidora de Mercats i Fires, Orlanda A. Joao da Fonseca, s’ha parlat d’implementar a la gestió dels mercats de Maputo un aplicatiu informàtic per a la creació d’una base de dades, actualment inexistent, seguint el model i aplicació que utilitza l’Institut de Mercats Municipals de Barcelona per a la gestió dels mercats de la ciutat. S’ha començat a treballar per a la implementació d’aquest sistema tecnològic en el Mercado Central de Maputo.

El regidor Blasi va poder conèixer de primera mà el desenvolupament de les obres del nou Mercado do Peixe, i també el projecte de rehabilitació i profunda transformació del Mercado do Povo, en el centre de la ciutat.

En el marc de la visita a Maputo el regidor Blasi també ha visitat el Mercado de Romao, on està treballant la Creu Roja amb el suport de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, en un projecte de millora de les condicions i pràctiques de salubritat. Fruit de l’acompanyament de Mercats de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, s’ha desenvolupat la creació d’un nou Fòrum de Treball sobre la seguretat alimentària dels mercats de Maputo, amb un alt nivell de participació i compromís per part dels assistents.





Paraules clau

comerç/ cooperació/ maputo/ mercats/