El 2015, El Born CC referma el seu compromís amb la història i es converteix en mercat de cultura : Servei de Premsa

El 2015, El Born CC referma el seu compromís amb la història i es converteix en mercat de cultura

17/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Després de l’èxit de públic i d’activitats del primer any de funcionament del Born CC coincidint amb l’any del Tricentenari, aquest equipament cultural referma el seu compromís amb la divulgació de la història, i amplia i reforça el programa d’activitats.

Els tres eixos d’activitats del Born són: Centre Patrimonial i de Memòria; programa d’activitats culturals i espai urbà.

 

Centre Patrimonial i de Memòria

Atesa la demanda i l’interès de grups i escoles, l’exposició temporal “Fins a aconseguir-ho. El setge de 1714” es prorroga fins a finals del 2015. En paral·lel, es treballa en la creació d’un nou “Espai 1714” que de manera permanent expliqui aquests fets cabdals de la història de Catalunya. Això permetrà, a partir de 2016, comptar amb aquest nou espai i amb una nova exposició temporal.

Així mateix, s’amplien els continguts en el jaciment arqueològic i durant el 2015 es presentarà una nova APP sobre el Born, en la línia de la presentada recentment sobre Barcino.

Respecte a la recerca, es publicarà un nou volum de la col·lecció “Barcelona 1700”, l’onzè, dedicat a les dones i s’iniciaran dues noves col·leccions: una dedicada al mercat i una altra de contes infantil, “El Bornet” on hi participaran escriptors reconeguts.

Pel que fa referència a les exposicions mensuals de l’Espai Dalmau, seran: Hiroshima i Nagasaki, 70 anys després; L’arquitectura i urbanisme del segle XVIII; Valors de l’esport, en col·laboració amb la Fundació del FC Barcelona; Setmana del Llibre Prohibit; La revolta dels segadors i Mallorca 1715, la fi de la guerra de successió.

 

Programa d’activitats culturals

El Born s’omple de literatura, música, art i reflexió.

Destaquem:

A) Història, literatura i reflexió:

B) Música, art i creació:

C) El Bornet (programació familiar):

 

Espai Urbà

El Born acollirà desenes d’actes organitzats per entitats i associacions, sempre vetllant perquè les entitats del barri hi tinguin una presència destacada.





Paraules clau

Born CC/ Born Centre Cultural/