Les Corts participa per primer cop aquest curs en el programa “Suport a la Lectura” per ajudar a millorar la comprensió lectora i afavorir l’èxit escolar : Servei de Premsa

Les Corts participa per primer cop aquest curs en el programa “Suport a la Lectura” per ajudar a millorar la comprensió lectora i afavorir l’èxit escolar

18/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de les Corts incorpora aquest curs dues escoles al programa de suport a la lectura, impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, amb la col·laboració dels districtes i el suport del Consorci d’Educació de Barcelona. L’Escola Duran i Bas i l’Escola Ausiàs Marc, ambdues del barri de les Corts, han començat aquesta setmana els tallers per millorar les competències lectores dels alumnes de primària, que es desenvolupen a la biblioteca de l’Escola Duran i Bas (Travessera de les Corts, 252).

La iniciativa municipal “Suport a la lectura” s’adreça a l’alumnat de primària per ajudar-los a millorar la comprensió lectora, el gust per la lectura i el desenvolupament de l’hàbit lector com a eines bàsiques per afavorir el coneixement i l’èxit escolar.

Durant el curs, es desenvolupen tallers formatius de lectura individual i en grup i sessions especials amb conta-contes per l’alumnat participant; xerrades amb les famílies; reunions amb els centres educatius participants en el programa; activitats obertes al barri, amb la col·laboració de les AMPA’s dels centres participants i d’entitats socioeducatives del districte; sessions de formació i seguiment amb el voluntariat educatius per la lectura, etc….

Els diferents tallers i activitats educatives es fan sempre fora de l’horari escolar, entre dilluns i dijous. La concreció del perfil i la selecció de l’alumnat participant es decideix des dels centres educatius participants que coneixen les característiques i necessitats especifiques de l’alumnat i sempre d’acord amb les famílies, que reben també suport en la seva funció educadora, específicament en la tasca d’acompanyar els fills en el seu procés com a lectors actius.

 

Un programa que arriba a uns 700 escolars de la ciutat

En total, aquest curs 2014-15, participen en el programa “Suport a la Lectura”, uns 700 escolars d’entre 7 i 9 anys, de 2 centres educatius del districte de les Corts, 9 del districte de l’Eixample; 4 de Sants-Montjuïc i 4 de Nou Barris.

El programa es va iniciar l’any 2011-2012 com a prova pilot a l’Espai de Dinamització Educativa Lola Anglada. Compta amb servei de monitoratge i voluntaris educatius i forma part de la Mesura de Govern “Compromís municipal per a l’Èxit Escolar. Espais de suport educatiu. Promoció de la lectura i activitats formatives”, presentada durant el Consell Plenari Municipal el mes de maig de 2012.

 

Balanç del curs 2013-14

Segons la valoració del programa feta pel professorat de les 12 escoles participants durant el curs passat, un 95% de l’alumnat que va assistir als tallers de la iniciativa “Suport a la Lectura” van millorar les seves competències lectores, destacant millores en la seva actitud cap a la lectura i una major seguretat, motivació, autonomia, fluïdesa i comprensió lectora.

Per la seva banda, les famílies del participants, van valorar el programa en un 4,8 sobre 5 punts, destacant els progressos en la lectura observats en els seus fills i les eines i suport rebut per acompanyar els processos lectors a casa. Les persones voluntàries van valorar positivament la tasca realitzada i els resultats comparatius obtinguts.





Paraules clau

educació/ escola/ lectura/ Les Corts/