Xavier Trias visita l’Smart City Expo World Congress : Servei de Premsa

Xavier Trias visita l’Smart City Expo World Congress

18/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 19 de novembre, a les 11.15 hores, ( Pavelló 2, Recinte Gran Via Fira de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat) l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, visitarà l’Smart City Expo World Congress que se celebra al recinte Gran Via de Fira de Barcelona fins el 20 de novembre. Trias estarà acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

Trias visitarà l’estand de l’Ajuntament de Barcelona on entre d’altres iniciatives s’exposa el model smart que planteja la ciutat. L’estand de l’Ajuntament acull una vintena d’start ups i pimes innovadores que han rebut el suport de Barcelona Activa. Són 20 empreses que desenvolupen solucions tecnològiques que van des de la geolocalització i mobilitat elèctrica, a la gestió dels trànsit i les seguretat viària, i també solucions de domòtica o eficiència energètica. Actualment donen feina a 300 treballadors i van tancar l’exercici de 2013 amb una facturació conjunta de 32,5 milions d’euros.

L’alcalde també podrà conèixer de primera mà el Servei d’Informació de Proximitat (SIP) del programa Barcelona Contactless. Es tracta d’un nou canal de comunicació a peu de carrer per a smartphones on els usuaris obtenen als seus mòbils la informació que necessiten, on i quan la necessiten, de la mà de diferents col·lectius que participen en la iniciativa. Actualment hi ha 600 punts d’accés distribuïts per la ciutat, que es preveu incrementar fins a 4.000 durant el primer trimestre de 2015.

 

Conveni amb la multinacional Adobe

Durant la visita a l’estand municipal, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president per EMEA de la multinacional Adobe, Mark Zablan, signaran un conveni per impulsar a la capital catalana una laboratori relacionat amb el màrqueting digital per a ciutats i pioner a nivell mundial. Un cop signat el conveni, Mark Zablan i el director de Comunicació de l’Ajuntament, Marc Puig, atendran els mitjans que estiguin interessants en la iniciativa que desenvoluparan l’Ajuntament i la multinacional.

Posteriorment, a les 16.00 hores, en el marc de les iniciatives impulsades per Barcelona Activa per resoldre les inquietuds de creixement de les empreses de la ciutat, el SCEWC acollirà la celebració del fòrum d’inversió, que facilitarà el contacte entre inversors locals -ESADE BAN, Keiretsu Forum, etc.- amb empreses que necessiten una injecció de capital de més de 100.000€.





Paraules clau

Alcalde Trias/ innovació/ smart cities/ smart city/ Smart City Expo World Congress/