L’alcalde Trias felicita CCOO pels 50 anys de feina continuada per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores : Servei de Premsa

L’alcalde Trias felicita CCOO pels 50 anys de feina continuada per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores

20/11/2014

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha participat aquest matí en la descoberta de la placa commemorativa del 50è aniversari de CCOO Catalunya a la Parròquia de Sant Medir, on va tenir lloc la primera reunió del sindicat, el 20 de novembre de 1964. A l’acte hi eren presents, entre d’altres, el secretari general de CCOO Catalunya, Joan Carles Gallego; mossèn Josep Bigordà, vicari de la Parròquia de Sant Medir el 1964; mossèn Enric Subirà, actual rector de la Parròquia; i Josep Maria Folch i Torres, militant de CCOO, que va estar present a la reunió de Sant Medir, ara fa 50 anys.

 

 

L’alcalde ha iniciat la seva intervenció felicitant el sindicat per aquests 50 anys de feina continuada per millorar les condicions laborals dels treballadors i les treballadores. L’alcalde ha assenyalat que al llarg d’aquests anys CCOO s’ha significat per ser una “organització integradora, oberta al país i a la societat catalana, que lluita pel treball digne i el benestar de les persones”.

Trias ha recordat la seva vinculació personal amb el món sindical. Va entrar a la política a través de CCOO: essent pediatra a la Vall d’Hebron es va presentar com a independent dins de les llistes d’aquest sindicat a les primeres eleccions sindicals i va ser escollit delegat sindical. Arrel d’aquella elecció va entrar en el món de la política. “Si avui sóc alcalde és en part gràcies a CCOO”, ha dit.

Trias ha destacat el paper que han jugat i han de seguir jugant els sindicats en la nostra història. L’alcalde ha afirmat que Comissions Obreres, “ha estat i és molt important pel país, i ha estat una gran eina d’integració laboral i social a Catalunya”. Com ha assenyalat Trias CCOO ha estat el sindicat de tots, que ha defensat la llengua i la cultura. Trias també ha volgut destacar el seu paper en favor del dret a decidir. “Per tot això us vull donar les gràcies”, ha finalitzat Trias.Compartiu aquest contingut