L’Ajuntament i SOS Racisme impulsen el projecte ‘La Família del Costat’, on es convida a sopar a famílies d’orígens culturals diversos : Servei de Premsa

L’Ajuntament i SOS Racisme impulsen el projecte ‘La Família del Costat’, on es convida a sopar a famílies d’orígens culturals diversos

27/11/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La direcció de Serveis d’Immigració i Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona i SOS Racisme han iniciat el projecte ‘La Família del Costat’, una iniciativa que proposa a famílies d’orígens culturals diversos que no es coneixen i viuen al mateix barri compartir un sopar en família. A partir d’un treball previ de dinamització, es busca a famílies que volen convidar i famílies que prefereixen ser convidades. Una vegada emparellades, persones voluntàries i convenientment formades actuen com a “acompanyants” de la trobada.

Aquesta iniciativa vol crear oportunitats i espais de relació veïnal que, a través del diàleg, facilitin el coneixement mutu i desmuntin els estereotips i prejudicis que ens allunyen i dificulten la convivència. A més, vol contribuir a generar trobades improbables entre famílies de diferents orígens culturals però totes veïnes del mateix barri, per fomentar la interacció positiva i les relacions interculturals.

De moment, s’ha activat un web –www.lafamiliadelcostat.cat—on les famílies que vulguin s’hi poden apuntar, com a amfitrions o com a potencials convidats d’una altra família. La iniciativa començarà als barris del Carmel, Can Baró, Horta i Sant Genís els dies 29 i 30 de novembre i s’estendrà a tota la resta de la ciutat. Al web també es pot compartir receptes.

La campanya conjunta es basa en la promoció de la diversitat de Barcelona com una riquesa inherent a la ciutat, una ciutat on conviuen persones de diversos orígens culturals, algunes d’elles procedents d’altres països i ciutats.

El comissionat d’Immigració i Acció Comunitària, Miquel Esteve, destaca la importància de fomentar la interacció entre les persones que habiten Barcelona, “on cadascuna d’elles aporta la seva visió, la seva cultura, la seva realitat que suma i fa créixer la ciutat”.





Paraules clau

atenció a les persones/ racisme/