L’Ajuntament de Barcelona col·labora en el foment de participació ciutadana dels joves migrants : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona col·labora en el foment de participació ciutadana dels joves migrants

28/11/2014

Des del passat 26 de novembre, Barcelona ha estat el centre d’atenció de les polítiques dirigides a la participació juvenil i immigració. Durant tres dies, la ciutat ha acollit a observadors de diferents ciutats amb del “Projecte Acces” per a la Participació Política i Ciutadana dels joves migrants. Un projecte coliderat per la Organització internacional de les migracions OIM juntament amb l’Ajuntament de Barcelona.

El passat dimecres, el regidor d’Adolescència i Joventut, Raimond Blasi, va donar el tret de sortida a la trobada, on van participar joves migrants de Helsinki, Cluj-Napoca, Praga, i Marsella, que s’han reunit a la nostra ciutat en el marc d’aquest projecte.

El regidor Blasi ha explicat que “les polítiques de joventut que promou l’Ajuntament de Barcelona lliguen perfectament amb el Projecte Acces a l’hora de fomentar la participació entre els joves, en aquest cas els joves migrants”. Durant aquest dies Barcelona ha estat l’escenari del foment d’aquesta participació amb la col·laboració d’associacions, ONGs, entitats del Tercer Sector, institucions públiques, partits polítics i autoritats. “L’objectiu és convertir el col·lectiu de joves migrants en ciutadans actius política i socialment, tant a nivell local, nacional com europeu, i aconseguir la seva major participació i contribució en la formulació de polítiques”, ha assenyalat Blasi, “d’aquesta manera s’intenta promocionar l’associacionisme juvenil, la creació d’espais de trobada i el suport a les polítiques de districte”.

Raimond Blasi també ha destacat que aquest projecte treballa amb les mateixes línies que el Pla d’Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, que treballa per la igualtat de condicions dels i les joves sense discriminació d’origen, i per el reconeixement de la diversitat juvenil, la interacció i el diàleg a les ciutats.

L’impacte que s’espera per a la ciutat de Barcelona és la implantació de models innovadors per a millorar la participació, involucrar a organitzacions de joves e immigrants, i a d’altres institucions.

Entre els agents que han participat destaquen les entitats educatives del lleure, associacions en defensa dels drets dels immigrants i responsables tècnics i polítics institucionals.Compartiu aquest contingut