Antoni Vives: “Les solucions per a l’habitatge passen per les ciutats i per treballar els vincles socials” : Servei de Premsa

Antoni Vives: “Les solucions per a l’habitatge passen per les ciutats i per treballar els vincles socials”

11/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha assistit avui a la jornada d’experts sobre “Polítiques i actuacions per al finançament assequible i inclusiu de l’habitatge per a tothom”, que se celebra avui i demà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Aquesta jornada d’experts aplega prop de 30 professionals internacionals per avaluar les necessitats de millorar o reconstruir la capacitat de les administracions per promoure el finançament adient d’habitatge per a totes les persones. A la jornada s’analitzaran les tendències actuals, i les eines i pràctiques en matèria de finançament d’habitatge, i en particular les que serveixen per millorar barris vulnerable i facilitar el finançament d’habitatges a les llars amb menys ingressos, a més de posar sobre la taula les causes i conseqüències de la bombolla immobiliària, la seva interrelació amb els mercats financers i com les lliçons apreses poden ser útils per als països emergents.

Antoni Vives ha destacat en el seu discurs “el paper rellevant de l’Ajuntament com a administració local” i ha posat en valor que “les solucions per a l’habitatge passen per les ciutats i per treballar els vincles socials”. Per al tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, “el repte real és lligar habitatge i finançament però sense perdre de vista l’equilibri sobretot de la part social, i amb la part econòmica”. “El barri és on passen les coses i des d’aquest punt de vista és que s’han d’abordar les solucions”, ha dit Vives, que ha explicat que des de l’Ajuntament de Barcelona ens hem marcat com una de les nostres primeres prioritats les polítiques d’habitatge social”.

Durant l’acte, s’ha visionat un missatge del Director Executiu del programa d’assentaments humans d’ONU-Habitat i vice secretari general de Nacions Unides, Joan Clos, que ha posat de relleu “nous models de finançament d’habitatges assequibles”, i ha apostat per “construir les ciutats bandejant l’especialització dels barris i evitant la segregació des del mateix moment del disseny”. Per a Joan Clos, Director Ejecutivo de ONU-Habitat, els models s’han d’allunyar de la “solució més freqüent: la construcció d’habitatge massificat”, que està ligada “a una sèrie de problemes difícils d’afrontar a llarg termini”.

Els resultats de la reunió s’aportaran directament al debat en matèria de finançament d’habitatge que tindrà lloc a la III Conferència de les Nacions Unides sobre habitatge i Desenvolupament Urbà Sostenible, Habitat III, en 2016; i que servirà per identificar les àrees prioritàries d’assessorament d’ONU-Hàbitat als governs i altres socis, per al desenvolupament en la promoció d’habitatge assequible i inclusiu per a tothom.

 





Paraules clau

atenció a les persones/ habitatge/