L’alcalde Trias afirma que la tolerància i el respecte a l’altre són la clau de la convivència : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que la tolerància i el respecte a l’altre són la clau de la convivència

13/12/2014

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda al Saló de Cent l’acte de lliurament del Premi Roca Junyent Reconeixement Dret i Societat, atorgat al jutge de la Cort Internacional de Justícia, Thomas Buergenthal. L’acte ha comptat amb la presència de la consellera de Benestar i Família, Neus Munté; Miguel Ángel Gimeno, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; Pablo Llarena, president de l’Audiència de Barcelona; Lluís Martínez Sistach, Cardenal Arquebisbe de Barcelona; Miquel Roca, president de Roca Junyent; i Joan Roca, vicepresident del despatx. Durant l’acte també s’ha fet entrega dels premis del primer Concurs de Responsabilitat Social de l’Advocacia de Roca Junyent, en reconeixement als millors treballs dels alumnes de secundària sobre els valors del Dret.

 

15390520494_a7329804b9_z

 

L’alcalde ha felicitat el professor Thomas Buergenthal i ha afirmat que aquest el guardó que se li ha atorgat “és molt merescut i reconeix tota una vida dedicada a la defensa dels Drets Humans”. Thomas Buergenthal va néixer el 1934 a Lubochna (antiga Txecoslovàquia, avui Eslovàquia) i va sobreviure als camps nazis d’Auschwitz i Sachsenhausen. Posteriorment va emigrar als Estats Units, on va estudiar dret. Ha estat president de la Cort Interamericana de Drets Humans; membre de la Comissió de la Veritat per a El Salvador, de Nacions Unides i jutge de la Cort Internacional de Justícia, principal òrgan judicial de les Nacions Unides, des de l’any 2000 al 2010.

Trias ha afirmat que Buergenthal és un “exemple per tots nosaltres” i que possiblement les seves tràgiques vivències d’infantesa i joventut a la Segona Guerra Mundial el van impulsar a estudiar Dret. Trias ha destacat la seva empremta a la Cort Internacional de Drets Humans i a la Cort Internacional de Justícia. “El seu missatge és clar: la tolerància i el respecte a l’altre són la clau de la convivència”, ha dit Trias, que ha afegit que “una societat més justa es construeix amb petites accions individuals”.

Xavier Trias ha felicitat també els alumnes, tutors i escoles guardonats amb els Premis de Responsabilitat Social de l’Advocacia. Aquests guardons, ha explicat, tenen un gran valor perquè “transmeten els principis amb què es construeixen les societats democràtiques: el respecte als drets humans, la tolerància, la convivència i la justícia”. L’educació, ha afirmat Trias, és un “instrument essencial per seguir construint unes ciutats més justes i cohesionades fetes per a les persones i amb les persones”.

L’alcalde també ha celebrat la iniciativa de Miquel Roca, “qui, tant des de la seva carrera política i la seva carrera com advocat ha actuat sempre en benefici del conjunt de la societat”; i el seu despatx d’advocats, que coincidint amb el 18è aniversari del bufet, ha iniciat el Pla de Responsabilitat Social de l’Advocacia (RSA) i ha impulsat aquests premis. “Aquest pla implica un gran compromís amb la ciutat i el país”, ha assenyalat Trias, que ha afegit que “la construcció de societats justes i solidàries és una tasca que ha de ser compartida per la ciutadania, les entitats, les empreses i les institucions”.

Coincidint amb el seu 18è aniversari, el bufet d’advocats Roca Junyent ha iniciat un Pla de Responsabilitat Social de l’Advocacia (RSA). Aquest projecte pretén transmetre als alumnes de secundària la importància dels drets humans, del respecte, la tolerància i la convivència en un món que veu trontollar estructures i institucions. També s’ha establert el Premi Roca i Junyent Dret i Societat a la trajectòria jurídica al servei de la convivència. En aquesta ocasió la persona premiada és el Thomas Buergenthal.Compartiu aquest contingut