L’alcalde destaca l’aposta de les administracions públiques per a promoure un transport públic assequible per a tothom : Servei de Premsa

L’alcalde destaca l’aposta de les administracions públiques per a promoure un transport públic assequible per a tothom

15/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquest vespre a l’acte de commemoració dels 90 anys de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que ha reunit treballadors, antics treballadors i directius de l’empresa de transport en un acte institucional al Gran Teatre del Liceu, al que també ha intervingut el President de la Generalitat, Artur Mas, i hi ha assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona i president de TMB, Joaquim Forn.

 

 

Trias ha destacat la “gran aposta pel transport públic” que han fet les administracions per a oferir mesures “per a reduir el dèficit sense haver d’incrementar les tarifes”. L’alcalde també ha recordat que s’està treballant en el desenvolupament de la T-Mobilitat, “un projecte de futur que significa fer un pas més enllà de la targeta integrada per promocionar, encara més, l’ús del transport col·lectiu”.

Xavier Trias ha destacat la importància de tenir “un transport intel·ligent per a una ciutat intel·ligent. Un transport que utilitza les noves tecnologies per fer la vida més fàcil a les persones”, perquè, amb aquest, “podem fer realitat un gran somni social per a la nostra ciutat i el nostre país: que la vida sigui més fàcil, més saludable, més feliç i més assequible per a tothom”.

Trias ha recordat que el Metro, amb més d’un milió de viatges diaris, “és molt més que un mitjà de transport: és un element indispensable de vertebració i cohesió de la ciutat i de tota l’Àrea Metropolitana. La seva contribució al desenvolupament econòmic i social de Barcelona i la seva àrea d’influència és indiscutible”.

L’alcalde ha conclòs que “el metro, tot i tenir 90 anys, té la força de la joventut i encara el seu futur amb optimisme i confiança” i per això “cal que seguim impulsant-lo”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ metro/ tmb/ transport/