L’alcalde Trias afirma que la Barcelona World Race ens tornarà a situar com a capital mundial de l’esport i com a referent internacional dels esports nàutics : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que la Barcelona World Race ens tornarà a situar com a capital mundial de l’esport i com a referent internacional dels esports nàutics

16/12/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que amb la celebració de la Barcelona World Race, la ciutat es torna a situar com a capital mundial de l’esport i com a referent internacional dels esports nàutics. Trias ha assistit a la presentació dels participants a la tercera edició de la Barcelona World Race en un acte que s’ha celebrat al pantalà del Port de Barcelona (Autoritat Portuària de Barcelona-Portal de la Pau). A l’acte també hi han assistit la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, com a presidenta de la Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB); Sixte Cambra, president del Port de Barcelona; Luis Valdés, director de Ciències Oceàniques de la Comissió Oceanogràfica Intergovernamental de la UNESCO; Martin Krampf, Ship Coordinator JCOMMOPS (IOC- UNESCO/ WMO); i Andor Serra, director general de la FNOB.

 

 

La Barcelona World Race és la primera i única regata de volta al món amb dos tripulants per vaixell i sense escales . Aquesta és la tercera edició (la primera es va celebrar 2007/2008 i la segona, el 2010/2011). Hi participen 8 equips amb patrons de Suïssa, França, Espanya, Regne Unit, Alemanya, Xile i Polònia. La sortida és el 31 de desembre de 2014 i l’arribada dels primers tripulants està prevista a finals de març de 2015. En aquesta edició la regata col·laborarà amb la investigació meteorològica i oceanogràfica de la UNESCO. Durant l’acte, el director de Ciències de l’Oceà de la Comissió Oceanogràfica Intergovernamental de la UNESCO, Luis Valdés, ha lliurat als navegants la boia Argo i la resta del material científic que utilitzaran en la regata per recollir dades científiques que contribuiran a la investigació oceanogràfica i meteorològica.

L’alcalde ha agraït als organitzadors, els patrocinadors i als participants d’aquesta regata que “esperem amb molta il·lusió”. Com ha dit Trias, Barcelona és una ciutat que viu de cara al mar, que gaudeix del seu litoral i que dóna molt valor a la celebració de grans regates. La Barcelona World Race s’ha convertit en un dels més grans desafiaments de l’oceà. L’alcalde ha destacat la col·laboració amb la investigació meteorològica i oceanogràfica de la UNESCO. “Gràcies per la vostra participació i per a la projecció de Barcelona com a capital mundial dels esports nàutics”, ha dit Trias.

Xavier Trias ha assenyalat que “Barcelona és una ciutat que viu l’esport amb passió, i que es projecta al món amb èxit com a escenari de grans esdeveniments esportius”, com la Barcelona World Race, i ha afegit que tot això no seria possible sense l’empenta dels clubs i entitats, que impulsen diferents activitats esportives amb el mar com a protagonista. I ha remarcat que l’aposta pel sector nàutic a la ciutat va més enllà de l’activitat esportiva. Barcelona té una llarga tradició en sectors com el transport marítim, els creuers, la pesca i també la vela, per aquest motiu s’ha creat el “Barcelona Clúster Nàutic”, en col·laboració amb les principals empreses, institucions i entitats implicades. Finalment Trias ha desitjat molta sort als participants e la regata.

Per la seva part, la tinent d’alcalde Maite Fandos ha afegit que la “World Race no només és un esdeveniment esportiu, sinó que a més té una vessant educativa, un programa escolar que ens ajuda a transmetre a 28.000 nens de la ciutat els valors de l’esport, de la convivència i de coneixement científic”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Barcelona World Race/ esport/