L’Ajuntament elabora la primera guia de recursos per a persones transsexuals : Servei de Premsa

L’Ajuntament elabora la primera guia de recursos per a persones transsexuals

18/12/2014

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la regidoria de Dona i Drets Civils, ha elaborat la Guia de Recursos per a persones Trans de la ciutat de Barcelona. Aquesta guia, que s’ha presentat en el marc de la Jornada Reptes en la inserció de les persones trans, és un material que posa a l’abast d’aquest col•lectiu la informació i recursos necessaris per poder desenvolupar la seva vida. Aquesta guia pretén ser una eina per aquelles persones que estan iniciant que estan iniciant el procés de transició d’un gènere a l’altre o per a les que volen obtenir més informació. També és una eina que pot resultar útil a l’entorn de les persones trans.

Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils, ha explicat que amb aquesta guia es posa a l’abast de tothom una informació qualificada que ajudarà a acostar-se a una realitat sovint poc reconeguda però present, i que és la d’una part dels nostres ciutadans i ciutadanes. “Considerem que la transversalitat i la normalització en el tractament de les diferències i la diversitat és la millor manera que tenim per lluitar contra la discriminació”, ha dit Vila, que ha afegit que “el govern de la ciutat aposta decididament per la igualtat i la no discriminació, per aquest motiu des de l’Ajuntament estem treballant en la mediació dels conflictes i en el reconeixement legal dels drets de les persones, per tal de ser més eficaços en els casos de discriminacions a la nostra ciutat”.

La regidora també ha destacat que és prioritari treballar per la quotidianitat trans i en la normalització en el tractament de les diferències i la diversitat com a eines per a de lluita contra la discriminació, i s’ha referit a la recent creada Agència pels Drets Civils i la No Discriminació com a l’instrument que dota a la ciutat de polítiques que fomenten la igualtat de tracte i la no discriminació.

La guia ha estat elaborada per persones trans que han pogut identificar en primera persona la informació i recursos necessaris d’aquest col·lectiu per a poder viure amb plenitud la seva identitat de gènere. Aquest recurs, a més, dóna compliment a una de les mesures del Pla LGTB de l’Ajuntament i a les propostes del grup de treball de persones trans del Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals de Barcelona. En total s’han distribuït 5.000 exemplars que es podran trobar en els equipaments públics i a través de les entitats.

La guia disposa d’un llistat de recursos dividits en 9 àmbits temàtics: informació; salut i benestar; famílies; immigració; món laboral; treball sexual; cultura i esport; transfòbia; menors, joves i educació.

Els recursos i serveis que es troben a la guia són de dos tipus: els de titularitat pública (que depenen de l’Ajuntament de Barcelona o d’alguna altra administració pública), i els promoguts per les associacions, fundacions i col·lectius. Tots els recursos de la guia són serveis que treballen amb persones trans de forma habitual.

Pel que els serveis i recursos municipals, es poden trobar:

 

 Compartiu aquest contingut