Comença a funcionar el camí escolar intern del Zoo : Servei de Premsa

Comença a funcionar el camí escolar intern del Zoo

19/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de B:SM, ha posta en marxa aquesta setmana el nou camí escolar que facilita l’accés a classe a través del Zoo als alumnes de l’escola del Parc de la Ciutadella, ubicada al Passeig de la Circumval·lació, al districte de Ciutat Vella. Amb aquest circuit l’entrada a l’escola es fa pel pati, porta principal de l’edifici, de manera tranquil·la i segura i evitant la vorera estreta i perillosa de l’antic accés pel passeig de la Circumval·lació.

Aquest nou sistema d’accés és possible gràcies a l’acord assolit el Consorci d’Educació de Barcelona, la comunitat escolar i del Zoo de Barcelona, amb la mediació de l’àrea d’Hàbitat Urbà, per evitar als alumnes i les seves famílies haver de vorejar tot el parc per accedir a classe. L’acord també permet afavorir la relació d’aquests escolars amb el parc del que son veïns.

El Zoo ha facilitat un carnet a tots els membres de la comunitat educativa que els permet entrar pels torns i travessar el recinte en els horaris d’entrada i sortida de classe, encara que quedi fora de l’horari d’obertura del parc als seus visitants. El tinent d’alcalde d’Habitat Urbà, Antoni Vives, ha assegurat avui que “aquest accés ha fet que les criatures tinguin un carnet, entrin a l’escola de manera alegre, amb un entorn molt més natural i amb molta més seguretat. És un exemple de col·laboració cívica entre dues institucions, escola i parc zoològic, que convivien porta a porta però que ara s’ajuden per optimitzar recursos i millorar la vida de les famílies” .

B:SM ha habilitat un camí escolar i un passadís d’accés al patí de l’escola amb un sistema de senyalització molt visual, que delimita les diferents zones d’activitat ja que l’entrada a l’escola coincideix amb la franja de màxima activitat logística del Zoo. Pel funcionament d’aquest sistema s’ha hagut de garantir la sincronització de l’obertura de portes i la coordinació entre el conserge de l’escola i el personal de seguretat i auxiliar del Zoo.

Aquest passat dimecres s’ha iniciat en fase de proves el procés d’entrada/sortida dels alumnes a través del Zoo, que al gener, amb la represa del curs, ja es farà amb tota normalitat gràcies a l’aprenentatge d’aquests darrers dies abans de vacances. A més les famílies podran gaudir durant les vacances de Nadal d’accés gratuït al ZooClub mitjançant el carnet.

La posada en marxa del nou sistema d’accés a l’escola ha estat molt ben rebuda per la comunitat educativa, que veia amb bons ulls el projecte impulsat per l’Ajuntament per obrir un nou accés al Parc de la Ciutadella des del carrer Wellington per millorar la connectivitat entre els barris de l’entorn: la Ribera i la Vila Olímpica, donant conti¬nuïtat peatonal a la Avinguda de Marquès d’Argentera cap al Carrer de Villena.

Aquest projecte, que s’ha vist aturat per la manca de suports de la resta de grups municipals, pretenia que el Parc, un dels principals referents dels espais verds de la ciutat, recuperés la connexió entre barris que tenia originàriament.





Paraules clau

camí escolar/ zoo/